SON DAKİKA | Adem Soytekin tahliye edildi

SON DAKİKA | Adem Soytekin tahliye edildi
İBB soruşturmalarında tutuklanan Adem Soytekin, etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliye edildi.

İBB'ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan iş insanı Adem Soytekin, etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliye oldu.

16 Haziran'da savcılığa 40 sayfalık ifade verdiği ortaya çıkan Soytekin'in adli kontrol şartıyla tahliye olduğu ifade edildi.

238555.jpeg

SOYTEKİN'İN İFADESİYLE MEHMET PEHLİVAN TUTUKLANMIŞTI

Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan geçtiğğimiz haftalarda Asoy İnşaat'ın sahibi Adem Soytekin'in verdiği ifade sonrasında tutuklanmıştı.

Söz konusu ifadede Soytekin, mal varlıklarına el konulduğunu öğrendikten sonra Mehmet Pehlivan’ı aradığını, Pehlivan’ın da kendisini YTT Hukuk Bürosu’nda bir toplantıya çağırdığını ileri sürdü. Toplantıya birçok ismin katıldığını ve telefonların toplandığını öne süren Soytekin, burada operasyonların siyasi olduğunu anlatan bir planlamaya gidildiğini iddia etti.

Soytekin'in bu iddiaları, iddialara konu olan isimler tarafından kanıtlarla yalanlanmıştı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi