SON DAKİKA: 9 işçinin toprak altında kaldığı İliç'teki faciadan yeni görüntü: Milyonlarca metreküp toprak böyle kaydı

Son dakika haberi... 13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelan anına ait yeni görüntü ortaya çıktı.

Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta maden ocağında yaşanan facianın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde toprağın tepeden yarılarak çığ gibi düştüğü anlar yer aldı.

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ MADEN FACİASI RAPORUNU AÇIKLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 9 işçinin toprak altında kaldığı İliç maden faciasının raporunu açıkladı.

Murat Kurum'un hala TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olduğuna işaret eden Yavuzyılmaz, "İkinci kapasite artışına ve yanlış birçok uygulamaya imza atan dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum, ayrıca hala TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olduğu halde felaket bölgesine gitmemiştir. Bu da Murat Kurum’un suçluluk psikolojisinin bir sonucudur. Murat Kurum'un hala TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olması abesle iştigaldir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold’un işlettiği altın madeni sahasında yaşanan liç kaymasına ilişkin hazırladıkları raporla ilgili CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Raporun içeriğine ilişkin bilgi veren Yavuzyılmaz, “Bu felaket, siyanür içerikli milyonlarca ton yığın liç malzemesinden oluşan yapay bir dağın kaymasıdır.” dedi. Yığın liç sahasının yüksekliğinin 200 metrenin üzerinde olduğuna işaret eden Yavuzyılmaz, “Bu berbat bir dünya rekorudur. Dünyanın en tehlikeli ve en yüksek yiğin liç sahasıdır.” ifadesini kullandı.

Kaynak:DHA