Son dakika | Çocuğa taciz iddiasıyla tutuklanan belediye başkanına ilk celsede tahliye

Son dakika | Çocuğa taciz iddiasıyla tutuklanan belediye başkanına ilk celsede tahliye
Son dakika haberi... Giresun'un Görele ilçesinde 2009 doğumlu bir çocuğa cinsel taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Hasbi Dede, ilk duruşmada tahliye edildi. Basına ve izleyiciye kapatılan duruşmada mahkeme, sanığı adli kontrol şartıyla serbest bırakırken bir sonraki celseyi iki yıl sonraya erteledi.

Giresun’un Görele ilçesinin Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin, sosyal medya üzerinden 2009 doğumlu bir çocuğa taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Görele 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, alınan kararla basına ve izleyiciye kapalı olarak gerçekleştirildi.

CEZAEVİNDEN SEGBİS İLE BAĞLANDI

Hakkındaki iddiaların ardından görevden uzaklaştırılan ve tutuklanarak Samsun Kavak S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen Hasbi Dede, duruşma salonuna getirilmedi. Tutuklu sanık Dede, duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılım sağladı. Dede, SEGBİS üzerinden yaptığı savunmada hakkındaki cinsel taciz suçlamalarını reddetti.

TAHLİYE KARARI VE İKİ YILLIK ERTELEME

Savunmanın ardından hakim ara kararını açıkladı. Mahkeme, çocuğa cinsel taciz iddiasıyla yargılanan Hasbi Dede’nin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. İlk duruşmada gelen bu tahliye kararının ardından dava, 24 Nisan 2026 tarihine ertelendi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi