Son dakika | 14 ünlü gözaltına alınmıştı! Uyuşturucu test sonuçlarının çıkacağı tarih belli oldu
Ünlü isimlere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonu kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan ve aralarında eski kulüp başkanları, iş insanları, oyuncu ve sunucuların da bulunduğu 16 kişiden 14’ü gözaltına alınmıştı.
Eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, eski manken Güzide Duran, eski manken Didem Soydan, oyuncu Hande Erçel, Hakan Sabancı, Kerim Sabancı, Sezgin Köysüren, Ferhat Aydın, Lütfiye Tuğçe Özbudak, Koray Serenli, Onur Bükçü, İsmail Behram Perinçekli, Kaan Mellart, Onur Talay ve Mustafa Tari'nin gözaltı listesinde olduğu öğrenilmişti.

UYUŞTURUCU TEST SONUÇLARININ NE ZAMAN ÇIKACAĞI BELLİ OLDU!
Adli Tıp Kurumu’nda uyuşturucu testi için numuneleri alınan 14 ünlü ismin test sonuçlarının en erken cuma günü çıkacağı bildirildi.

SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLMÜŞLERDİ!
Fikret Orman ile Güzide Duran birlikte gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında iş insanı Hakan Sabancı İstanbul’da, kardeşi Kerim Sabancı ise yurt dışından dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Burak Elmas ve Didem Soydan sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne götürülmüştü. Daha sonra ise gözaltına alınan isimler, işlemlerinin yapılması için İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

HANDE ERÇEL İÇİN DE GÖZALTI KARARI VERİLDİ!
Soruşturma kapsamında Kaan Mellart ile oyuncu Hande Erçel hakkında da gözaltı kararı bulunduğu ve yurtdışında oldukları için gözaltına alınmadıkları öğrenildi.
Erçel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitimim nedeniyle yaklaşık 1 aydır yurt dışındayım. Dün gece, sizler gibi ben de basında öğrendim. Ülkesini seven, devletine ve Türk adaletine güvenen biriyim. Ülkeme dönerek ifademi vereceğim. Durumun en kısa sürede açıklığa kavuşacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

14 KİŞİ GÖZALTINDA, 2 KİŞİ İÇİN YAKALAMA KARARI!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada "Toplumun genel ahlakının ve toplum yapısı ile aile düzeninin korunması amacıyla ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar, toplanan deliller hep birlikte değerlendirildiğinde, kullanmak için uyuşturucu madde bulunduran veya uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştıran toplam 16 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.” ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamanın devamında “Soruşturmaya konu olay ile alakalı olarak İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince şüphelilerin yakalanması için 16 adreste eş zamanlı operasyon yapılmış olup, 14 şüpheli gözaltına alınmıştır. 2 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." denilmişti.
