Son anket sonuçları açıklandı: Ülkenin en büyük problemi ne?

Son anket sonuçları açıklandı: Ülkenin en büyük problemi ne?
ANAR Araştırma Şirketi'nin koronavirüs salgınıyla ilgili açıkladığı son anket sonuçlarında, vatandaşların pandemi dışında ülkedeki en büyük sorunu ekonomi olarak gördükleri ortaya çıktı.

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) , "Covid 19 Salgını Kamuoyu Algı ve Tutum Araştırması" başlıklı anket sonuçlarını yayımladı.

Araştırma, 9-18 Mayıs tarihleri arasında, 26 ilde yaşayan 2 bin 43 kişiyle "CATI" (Bilgisayar Destekli Telefonla Anket) yöntemi ile yapıldı. Yaş, cinsiyet, lokasyon ve parti tercihi kotalarının uygulandığı araştırma, seçmen yaşı olan 18 ve üzeri yaş grupları ile gerçekleştirildi.

Yüzde 14 işini kaybetti, Yüzde 50'nin geliri azaldı

Ankete katılanlara salgından nasıl etkilendikleri sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 50,5'i "gelirim azaldı", yüzde 36,2'si "borçlarım arttı" cevabını verirken yüzde 14,9'u ise "işimi kaybettim" cevabını verdi. "Hiçbir şekilde etkilenmedim" diyenlerin oranı ise yüze 12 olarak kaydedildi. 

Vatandaşa göre ülkenin en büyük sorunu 'ekonomi'

Katılımcıların yüzde 77,6'sı "Size göre koronavirüs salgını dışında ülkemizin en önemli sorunu nedir?" sorusuna "ekonomi" yanıtını verdi. İkinci sırada yüzde 3,7 oranıyla "terör/güvenlik", üçüncü sırada yüzde 2,7 oranıyla "hükûmet/yönetim" cevabı verildi. Şubat 2020'deki araştırmada, salgın öncesinde ülkenin en önemli sorunu "ekonomi" diyenlerin oranının yüzde 70,2 olduğu belirtildi. 

enbuyuksorun.jpg

 

Etiketler :