Son anket: Erdoğan, AKP'nin altına düştü

Son anket: Erdoğan, AKP'nin altına düştü
Optimar Araştırma, son seçim anketini açıkladı. Ankete göre, "Hangi partiye oy verirsiniz?" ve "Cumhurbaşkanlığında kime oy verirsiniz?" sorularına verilen yanıtlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin oy oranını geçemediği görüldü.

Optimar Araştırma Şirketi, nisan ayı anketini köşe yazarı Abdulkadir Selvi'ye açıkladı.

Optimar’ın anketi, 23-28 Nisan tarihleri arasında bin 847 kişi ile yapıldı.

"Ülkemizin en önemli sorunu?" sorusuna katılımcıların yüzde 45.7’si zamları, yüzde 31.5’i ise enflasyonu işaretledi. Ukrayna savaşı yüzde 13.4’le üçüncü sırada geldi.

"Sizce bu sorunu hangi parti çözer?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 33’ü "AK Parti", yüzde 23.8'i "CHP" dedi. "HDP çözer" diyenlerin oranı yüzde 12.4 olurken, "İYİ Parti çözer" diyenlerin oranı yüzde 8.1 ölçüldü. "MHP" diyenler yüzde 3.7, "DEVA çözer" diyenler ise yüzde 1’de olarak belirlendi.

En beğenilen siyasetçi

Katılımcılara en beğendikleri siyasetçi de soruldu. Ankete katılanların yüzde 33.6’sı "Recep Tayyip Erdoğan", yüzde 12.8'i "Mansur Yavaş", yüzde 11.7'si "Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.

"Ekrem İmamoğlu" cevabını verenlerin oranı yüzde 9, "Selahattin Demirtaş" diyenlerin oranı yüzde 7.6, "Meral Akşener" diyenlerin oranı yüzde 7.1, "Devlet Bahçeli" diyenlerin oranı yüzde 3.7 oldu.

AKP yüzde 36.2, CHP yüzde 36.6

"Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 36.2’si "AK Parti" dedi. "CHP" diyenlerin oranı ise yüzde 26.6 olarak belirlendi.

"İYİ Parti" diyenler yüzde 10.6 olurken, HDP yüzde 10.2, MHP ise yüzde 10.1 çıktı.

AKP yüzde 36 iken Erdoğan yüzde 33 oldu

Optimar, katılımcılarına "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" diye de sordu. Seçmenlerin yüzde 33.1’i "Erdoğan" yanıtı verdi. "Mansur Yavaş" diyenler ise yüzde 13 çıktı.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu geçerek üçüncü sıraya yerleşti. "Kılıçdaroğlu’na oy veririm" diyenler yüzde 12 olurken, "İmamoğlu" diyenlerin oranı yüzde 9.1 ölçüldü.