Sokak Hayvanları Taslağı Mecliste!

Sokak hayvanlarını 'uyutmaya' yönelik sunulan kanun teklifine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hayvanları korumada kararlıyız" diyerek bu taslaktan hayvanlara yönelik tedbirler çıkacağının sinyalini verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıkladı.

AKP'nin "Hayvanları Koruma Kanunu"nda yapmayı planladığı değişiklikle sokak hayvanlarının "uyutulması" öngörülen yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kulislerinde ve sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor.

"YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR"

Taslağın dört bakanlık tarafından ortak hazırlandığını vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, insan ölümlerine yol açan durumlara yönelik tedbir alınması gerektiğini şu cümleleriyle anlattı:

"Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı birlikte taslak çalışması yaptı. Bu taslak çalışması da meclis grubumuza intikal etti. Milletvekillerimiz bunu elbette ki değerlendireceklerdir. Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Özellikle hayvanları koruma kanununu çıkaran bir iktidarız. Hayvanlara eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Bu anlamda hayvanları koruma konusundaki hassasiyetimiz devam ediyor. Ama diğer yandan da özellikle sokaklardaki sahipsiz hayvanların insanlara zarar verdiğini ve bunun da giderek artığını görüyoruz. Ölümlere yol açan, çocuklara saldıran, yaşlılara saldıran, trafik kazalarına sebep olan durumlar söz konusu. Bunu Ölümlere yol açan,m. Bunu önlemek için bir takım tedbirler almak gerekiyor. Belediyelere düşen görevler olacak, kurumlarımıza düşen görevler olacak bu anlamda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğu açık. Burada dengeyi iyi korumamız lazım."

Kaynak:halktv.com.tr