"Soğuk Damla" Türkiye'yi Terk Ediyor!

"Soğuk Damla" Türkiye'yi Terk Ediyor!
Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuna ilişkin ülke genelini ilgilendiren son tahminlerini paylaştı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ülkede etkisini gösteren soğuk damlanın artık etkisini yitireceğini söyledi. İl İl tahminlerini paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de son tahminlerini paylaştı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ülke genelinde etkili olan 'Soğuk Damla' artık etkisini göstermeyecek.

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün cumartesi Doğu Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğuda yağış var. İç kesimlerde kar güneydoğu ve kıyılarda yağmur şeklinde. Siirt ve Artvin'de kar yoğun. Batıda sıcaklık 2-3 derece yükseliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı var. Yarın yağış yok. Pazartesi batıya yağmur gelir." dedi.

"TÜM ÜLKEDE SICAKLAR YÜKSELİYOR"

Şen bir sonraki paylaşımında "Bugünden itibaren 3-4 gündür etkili olan "soğuk damla" yarın yurdu terk ediyor. Önce batı sonra hafta başından itibaren tüm ülkede sıcaklar yükseliyor. Çarşamba gününden itibaren bahar değerlerini geçer. Bugün İstanbul 12, İzmir 19, Antalya 20, Ankara hafif kar yağışlı 6 C." ifadelerini kullandı.

1024xauto.webp

"SOĞUK DAMLA ÜLKEYİ TERK EDİYOR"

Şen son olarak "Soğuk damla" ülkeyi terk ediyor" diye paylaşım yaptı.

Etiketler :