Siyasi partiler bayramlaşıyor

Siyasi partiler bayramlaşıyor
Siyasi partiler Kurban Bayramı'nın ikinci günü bayramlaşma programları çerçevesinde birbirlerini ağırlıyorlar. CHP ile İYİ Parti arasında karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. İYİ Parti ve Demokrat Parti arasında da bayramlaşma gerçekleşti.

CHP ile İYİ Parti arasında karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, CHP heyetinin ziyaretinde; “Gelecek bayram güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden milletimizin teveccühü ile milletimize hediye edeceğimiz günlere vesile olsun” dileğinde bulundu.

CHP ile İYİ Parti arasında Kurban bayramının ikinci günü karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu; CHP’yi ziyaret etti. İYİ Parti heyetini, CHP Genel Merkezi’nde; Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Uygar Elitog karşıladı.

chp-ip.jpg

CHP Parti Meclisi üyesi Pınar Uzun başkanlığındaki CHP heyeti de İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Heyetini, İYİ Parti Genel Merkezi’nde; İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Arslan ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Çevre ve Ekoloji Politikaları MYK Başkanı Merve İnan karşıladı.

bayramlasma.jpg

İYİ Partili Sunat, ziyarette; “Ülkemiz için hayırlara vesile olsun bu bayram. İnşallah gelecek bayram güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden milletimizin teveccühü ile milletimize hediye edeceğimiz günlere vesile olsun” dedi. CHP PM üyesi Pınar Uzun ise “Onun için çalışıyoruz, hep birlikte” karşılığını verdi.

Demokrat Parti ve İYİ Parti de bayramlaştı

İYİ Parti ile Demokrat Partisi arasında, Kurban Bayramı’nın ikinci günü karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu’ndan oluşan İYİ Parti heyeti, Demokrat Parti’yi ziyaret etti. İYİ Parti heyetini; Demokrat Parti Genel Merkezi’nde Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel başkanlığındaki heyet karşıladı.

Demokrat Parti heyetini ise İYİ Parti Genel Merkezi’nde İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Arslan ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Çevre ve Ekoloji Politikaları MYK Başkanı Merve İnan karşıladı.

demokrat.jpeg

Demokrat Parti Heyeti'nden “İsterdik ki bu bayram ağız tadında huzurlu, insanların mutlu, kurban keserken dahi düşünmediği, ekmek kuyruklarının olmadığı, bayram da ekmek kuyruğu falan alışık olmadığımız şeyler. Bunların düzeltilmesi için Türkiye çok badireleri atlattı. Bu da atlatılır, tabi adalet sağlanır hukuk adalet, güven esastır. 6’lı masanın genel misyonu da budur. İleri de parlamenter sisteme geçiş yapsalar da parlamento halkın en iyi temsil edildiği yerdir” görüşünün dile getirilmesi üzerine İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, şu karşılığı verdi:

“Doğru söylüyorsunuz, eski bayramlar maalesef artık yok. Gelir dağılımı adaletsizliği de giderek derinleşen en büyük yaralardan biri. İnşallah önümüzdeki bayramlarda istediğimiz ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşabilmesi, gençlerimizin hayallerine kavuşabilmesi, devletin milleti kucaklayabilmesi ve dediğimiz gibi parlamenter rejimde, güçlendirilmiş parlamenter rejimde güçlü bir parlamento, şeffaf, denetlenebilir bir yürütme, bağımsız bir yargı… Bunun için bir araya geldik.”

İyi Parti ve Saadet Partisi bayramlaştı

İYİ Parti ile Saadet Partisi arasında, Kurban bayramının ikinci günü karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu; Saadet Partisi’ni ziyaret etti. İYİ Parti heyetini; Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Halil İbrahim Akpınar ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi İbrahim Yıldız karşıladı.

İYİ Parti ile AKP arasında karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri

İYİ Parti ile AKP arasında karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu; AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İYİ Parti heyeti, AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin başkanlığındaki AKP heyeti ile bayramlaştı.

1.jpg2-001.jpg

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AKP Ankara Milletvekili Selva Çam, AKP Kadın Kolları MKYK üyesi Reşide Yüksel ve AKP Gençlik Kolları MKYK üyesi Zeynep Şahin’den oluşan heyet de İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. AKP Heyeti, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat başkanlığındaki İYİ Parti heyeti ile bayramlaştı.

3.jpg

İYİ Partili Sunat, AKP’nin bayram ziyareti sırasında; “Daha güzel günlerde; daha huzurlu, daha güvenli, daha mutlu ve refah içinde bir Türkiye’de bayramları kutlamak, hepimizin temennisi” dedi.

AKP’nin CHP ziyaretinde gündem ekonomi

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AKP Ankara Milletvekili Selva Çam, AKP Kadın Kolları MKYK üyesi Reşide Yüksel ve AKP Gençlik Kolları MKYK üyesi Zeynep Şahin; CHP Genel Merkezi’nde CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Uygar Elitog ile bayramlaştı.

Ziyaret sırasında, AKP’li Yel’in; “Eskişehir’de ne var ne yok” sorusuna CHP’li Süllü, “Eskişehir iyiydi düne kadar; dün çok yoğun bir yağış oldu Eskişehir’de de… Dün ben Alpu ilçemizin Gündüz köyündeydim, ciddi bir hasar var, tam hasat olacağı bir dönemde. Geç saatlere kadar oradaydık. Aslında şehirlerimize iklim krizinin etkilerine göre dizayn etmemiz, dirençli kılmamız gerekiyor” yanıtını verdi.

Yel ise “Sigorta sistemimiz daha da geliştirmemiz gerekiyor bu anlamda da… Küresel ısınma ile beraber zorunlu hale getirmemiz gerekir” dedi.

CHP’li Süllü: Traktörü çalıştıramıyorlar

Süllü, “Traktörleri nasıl kullanacaklar sayın vekilim” dedi. Yel, “İnanın ki kullanıyorlar” karşılığını verdi. Süllü ise “Mazot fiyatları o kadar yükseldi ki…” diye konuştu. Yel ise “Belki CHP Genel Merkezi’nden farklı görünüyor ama gerçekler çok farklı” dedi. Süllü ise “Yok. Genel Merkez değil alanda yaşadıklarımızı aktarıyorum ben. Traktörü çalıştıramıyorlar” yanıtını verdi.

AKP’li Yel: Çalıştıramayan bir çiftçi tanımıyorum

Yel ise, “İnanın, çalıştıramayan bir çiftçi ben tanımıyorum. Ben devamlı halkın arasında gezen bir milletvekiliyim. Sizi Tekirdağ’a davet ediyorum. Traktörü olan çiftçimize gidelim” yanıtını verdi. Süllü de, “Mecbur çalıştırıyorlar ama perişanlar. Ben de sizi Eskişehir’e davet ediyorum ya da tüm Türkiye’yi gezelim birlikte, sırf Tekirdağ’da kalmayalım” dedi.

Yel, “Tekirdağ’ın köyünde beraber gezelim, tek bir bakış açısıyla görmeyelim. Objektif bir bakış açısıyla görelim. Gerçek Türkiye’yi beraber izleyelim, görelim” dedi. Süllü ise, “Tabi ki, biz tüm Türkiye’yi geziyoruz zaten. Biz Mardin’deydik, daha sonra Aksaray’a gittim ben. Bir ay içinde sadece… Ardından döndüm hemen Amasya’ya gittim, her yerde çiftçi aynı. Sadece Tekirdağ’da sınırlı değil ülkemiz; tüm Türkiye’de çiftçi çok perişan. Yüksek girdi maliyetleri, gübre maliyetleri… Mazot zaten perişan ediyor. Malum küresel iklim krizleri nedeniyle de kuraklık da var. Elektriğe yükleniyor çiftçiler, elektrik maliyetleri. Ülke olarak biliyorsunuz enerji şirketlerine çalışıyoruz hep birlikte” diye konuştu.

AKP’li Yel: Tüm dünyada olan bir krizden bahsediyoruz

Yel, “Bunu sadece Türkiye açısından değerlendirdiğimiz zaman bu sonuca siz varmış olabiliyorsunuz ama tabii tüm dünyada var olan bir krizden bahsediyoruz” dedi. Süllü ise, “Savaşta olan ülkeler bile yüzde 8 enflasyon…” yanıtını verdi.

Yel, “Pandeminin sonucunda tüm dünyada etkilenen ekonomi de var. Rusya Ukrayna krizi ile beraber bu kriz daha da derinleşti. Fakat, çok şükür Türkiye’de makro ekonomik dengeler açısından büyüklükler dünyada biliyorsunuz ki Çin ile beraber üç yılda büyüyebilen ve yüzde 10’un üzerinde 2021 yılında büyümesini gerçekleştiren bir ülkeden, Türkiye’den bahsediyoruz. Türkiye gerçekten güçlü bir devlet ve son dönemde Temmuz ayında ücretlere vermiş olduğumuz artışlarla pek çok ücretlinin aslında beklemediği kadar artış oldu” dedi.

Süllü, “Reel enflasyon rakamlarının çok altında” diye karşılık verdi. Yel, “Enflasyonun altında kalmadan ve refah payını da ekleyerek ücretlimize bu konuda destek vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla sorunlar yok değil; bütün dünyada var. İnsanoğlu var olduğu müddetçe sorunlar da hep olacaktır” diye konuştu.

Ardından Süllü şunları söyledi:

“Alandan vatandaşlarımızın bize aktardıkları, tüm Türkiye’yi gezdiğimiz için sadece tek bir bölgede kendi şehirlerimizde sınırlı kalmıyoruz. Vatandaşımız gerçekten zor durumda son dönemde. Bakın, inanın artık bayramda emekliler biliyorsunuz bin 100 lira gibi bir artış oldu. Artık emekliler çocuklarına, torunlarına bayram harçlığı vermemek için kaçıyorlar. O kadar güç durumdalar. Dün gittiğim emekli kahvehanesinde bana bunu anlattılar. O kadar üzüldüm ki… Mardin’de bir hanımefendi elinde kalan 15 lirayı bana göstererek ‘ne alabilirim’ dedi, dört tane çocuğu var; bir yıldır meyve yemediler dedi. Gerçekten çok üzücü tablolar var. Biz bunları tabi siyaseten söylemiyoruz. Hele hele bayram günü çok derin konulara girmememiz lazım ama gerçekten artık bayramları bayram gibi yaşayacağımız, insanların ekonomik sıkıntılar çekmeyeceği, gerçekten hep birlikte üretip hakça bölüşebileceğimiz bir düzene geçmemiz gerekiyor. Sizler de iktidar temsilcileri olarak bayram vesilesi ile bunları size iletmek isterim ben de.”

AKP’li Yel ise şöyle konuştu:

“Siz de sözlerinizle bize de cevap hakkı doğuruyorsunuz. Ben de bu konu da şunu söylemek istiyorum sayın vekilim: Emeklilik tabi yeni bir sistem değil; yıllardan beri tüm devletlerde olan bir sistem ve emeklilik ile ilgili baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti tarihine tabi ki özellikle 1990’lı yıllardaki bu uygulamalarda emeklilerin almış olduklarıyla şimdi karşılaştırdığımız zaman…” diye konuşması üzerine Süllü, “Emekli olunca emekli bir ev alabiliyordu insanlar, bir araba alabiliyordu; rahat rahat gezebiliyorlardı” dedi.

Süllü: Sorunları bundan sonraki dönemde bize düşecek çözmek

Yel, “Bayram ikramiyesini biliyorsunuz son dört yılda uygulamaya başladık” diye konuşurken Süllü, “Onu da biliyorsunuz sayın genel başkanımızın zorlamasıyla oldu” dedi. Yel ise, “Karar verici irade iktidar iradesi. Muhalefetin de dediğim gibi eleştiri, taleplerini dikkate alıyoruz ama sonuçta uygulama iradesini biz gösteriyoruz. Dolayısıyla, bu konu ile ilgili de ilk defa bayram ikramiyesi verilmeye başlandı. Bunu tabi ki ilerideki dönemde daha da artırmak isteriz” diye belirtti. Süllü ise, “Bundan sonraki dönemde bize düşecek çözmek” dedi.

Süllü sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP olarak 17 parti ağırlayacağız bugün. En fazla partiyi ağırlayan ülkedeki… En fazla toplumsal barışı ve demokrasiyi yerleştirmek için çok büyük bir çaba gösteren bir parti olarak bu ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduk. İnşallah dediğim gibi sorunların yaşanmadığı, ülkemizdeki hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, emeklilerin rahat nefes aldığı, torunların rahatlıkla harçlık verdiği, esnaflarımızın yarın dükkânı nasıl açarım diye endişelenmediği, çiftçimizin traktörü nasıl çalıştırırım diye düşünmediği günlerde bayramları kutlamak dileği ile…”

DSP ve Vatan Partisi heyetleri de CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

İYİ Parti ve Gelecek Partisi bayramlaştı

İYİ Parti ile Gelecek Partisi arasında, Kurban Bayramının ikinci günü karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu; Gelecek Partisi’ni ziyaret etti. İYİ Parti heyetini; Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Parti Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Fırat, Politika İzleme Kurulu Başkan Yardımcısı Gülnur Hayran, Parti Yönetim Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Halime Polat, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılarının tamamı, Seçim ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Emrah Kılıç karşıladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün başkanlığındaki heyeti ise, İYİ Parti Genel Merkezi’nde İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Arslan ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Çevre ve Ekoloji Politikaları MYK Başkanı Merve İnan karşıladı.

İYİ Parti ve Deva Partisi arasında karşılıklı bayram ziyaretleri yapıldı

İYİ Parti ile Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi arasında bayramın ikinci günü karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

Covid19’un ardından ilk kez yüz yüze yapılan bayramlaşmada; Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş ve Gençlik Politikaları Başkanlığı Genç Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu’ndan oluşan İYİ Parti heyeti, DEVA Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etti. İYİ Parti heyetini, Genel Sekreter Medeni Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural ve GMYK Üyesi Ahmet Burçin Yereli’den oluşan DEVA Partisi heyeti karşıladı.

2-002.jpg

İYİ Parti Genel Merkezi’ni ise, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, Genel Başkan Yardımcısı Münevver Helün Fırat, Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar’dan oluşan DEVA Partisi heyeti ziyaret etti. DEVA Partisi heyetini karşılayan İYİ Parti heyetinde Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Arslan ve Gençlik Politikaları Başkanlığı Çevre ve Ekoloji Politikaları MYK Başkanı Merve İnan yer aldı.

1-001.jpg

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat ile Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı karşılıklı olarak genel başkanlarının selamlarını iletti.

MHP’nin CHP ziyaretinde gündem Cumhur İttifakı…

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP MYK üyesi Deniz Depboylu ve MYK üyesi Fatih Çetinkaya; CHP Genel Merkezi’nde, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kadın Kolları MYK üyesi Necla Kacan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Uygar Elitog ile bayramlaştı.

Ziyaret sırasında, Süllü; “Siyasi etik yasasının mutlaka çıkması gerekiyor. Vatandaşın siyasetçiye olan güveninin son yıllarda çok yıprandığı bir süreçten geçiyoruz. Bizlere güvenmiyorlar. Oysa biz vatandaşın vekili olarak…” dedi. MHP MYK üyesi Depboylu, “Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti çok yüksek. Uzun zamandır hazırlanan bir çalışma vardı. Bu dönemde kanun teklifi olarak grubumuz sundu. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Özarslan, partisinin Cumhur İttifakı içindeki yeri ile ilgili olarak

“Biz şunun altını çiziyoruz. İttifakın ortağıyız. Ama iktidarın ortağı değiliz” dedi. Süllü ise “Ama her şeye onay verince…” karşılığını verdi.

Özarslan ise şunları söyledi:

“Her şeye onay vermiyoruz. Arka planda, mutfaktaki süreci bilirsek, aslında böyle olmadığını daha iyi anlarız. Süreç şöyledir. Bizim önerilerimiz veya Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önerileri birlikte onay almadan parlamentoya, genel kurula, komisyona geçmez. Bizim onay verdiğimiz kanun teklifleri; genel kurulda veya komisyonda ilk defa gördüğümüz teklifler değil. Hazırlık çalışmaları arka planda, mutfakta yapılır. İlgili komisyon üyeleri bunu muhakkak görürler. Partimizin görüşlerini, genel başkanımızın çizdiği istikamette ve parti programımız istikametinde oraya yansıtırlar. Ondan sonra teklif haline gelir, ondan sonra komisyona sevk ediliyorsa, sevk edilir. Genel işleyiş bu.”

Süllü, “İktidarın olumsuz politikalarını, uygulamalarını görüyoruz; ortak olmuyoruz mu diyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Özarslan ise şu karşılığı verdi:

“Bizim Cumhur İttifakı’ndan muradımız, iktidara ortak olmak üzere kurgulanmış bir şey değil. 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma oldu ve bu kalkışma neticesinde Türkiye, o geceden başlayarak çok ciddi bir süreçten geçti. Devletin yeniden yapılanması için hızlı bir restorasyona ihtiyaç oldu. Biz, bunu ama; hükümet ortağı olmak, devlet idaresini ele almak, bakanlıklar, kadrolar almak gibi bir niyetle yapmadık. Bakanlar Kurulu’na bakın, bir tane bakanımız yok. Bakan Yardımcıları, Genel Müdür vesaire… Bilinen o seviyede, bürokraside tabii ki eşitlik esastır. Bizim bu şekilde bir kadro talebimiz de yok. Sayın Genel Başkanımız bunu sürekli ifade ediyor.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya başkanlığındaki parti heyeti de CHP heyeti ile bayramlaştı. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Vatandaş çok zor durumda. Çok sıkıntılı bir süreç var. İnşallah daha güzel günleri, hep birlikte tesis edeceğiz” dedi.

CHP Heyeti, ANAP ve Genç Parti heyetini de kabul etti.

Kaynak:ANKA