Sivas'taki Depremden Sonra Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Uyarı

Sivas'taki Depremden Sonra Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Uyarı
Sivas'ın Gürün ilçesinde saat 01.27'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Anadolu gerilmeyi sürdürüyor" dedi.

Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çeken uzmanlar gerilmenin sürdürdüğünü belirtiyor. Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Deprem uzmanı, Doğu Anadolu Fayı'nın gerilmesini Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve KAK üzerinde sürdürdüğünü söyledi. Ercan, "Er ya da geç deprem olacak" uyarısını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine saat 01.27’de Sivas’ın Gürün ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin, 5,33 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Valilik, herhangi bir olumsuz durum olmadığını açıklarken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

“ER YA DA GEÇ DEPREM OLACAK”

Adıyaman’da meydana gelen depreme de dikkat çeken Ercan, “Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, KAK üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak” ifadelerini kullandı.