Sivas'ta kar yağışı; 731 yerleşim yeri yolu kapalı, okullar tatil

Sivas'ta kar yağışı; 731 yerleşim yeri yolu kapalı, okullar tatil
Sivas'ta, gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 731 yerleşim yerinin yolu, ulaşıma kapandı. Kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ise tatil edildi.

Kentte gece saatlerinde başlayan, aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle tarihi kent meydanı beyaza büründü. Buruciye Medresesi, Sivas Kongre Binası, Çifte Minareli Medrese, Kale Camii ve valilik binası gibi tarihi yapıların bulunduğu meydanda güzel görüntüler ortaya çıktı. Yağışla birlikte araç ve yaya trafiğinin aksamaması için Sivas Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kent genelinde kar yağışı nedeniyle 731 köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Yolların yeniden açılması için İl Özel İdare ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda; kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceği, bu nedenle eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin ise 09.30-12.00 ile 13.00-17.00 olarak düzenlendiği belirtildi.