Sivaspor Teknik Direktörü Çalımbay: Şu an hiç kimse futbol oynamak istemiyor

Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Halk TV'de TFF kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dün  liglerin 12-13-14 Haziran'da başlayacağını açıklamıştı. Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Şule Aydın ile Haber Masası programına bağlanarak, liglerin açılma tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalımbay, liglerin açılma tarihinin erken olduğunu, hiçbir futbolcunun risk altında oynamak istemediğini söyledi.

Ligler 12-23-14 Haziran'da açılıyor, bu karar doğru mu, sizden fikir alındı mı?

"TFF bu kararı alırken bizim fikrimizi sormadı"

Bizden fikir alınmadı, hiçbir zaman bizden fikrimizi almadılar, hiçbir futbolcudan da aldıklarını sanmıyorum. Kendi görüşüm çok erken olduğu yönünde. Biz futbol oynamak istiyoruz, kalan maçları da bitirmek istiyoruz ama riskin en az olduğu veya riskin hiç olmadığı bir zamanda bitirmek istiyoruz. Şimdi çok yakın bir zamana aldılar. Oyuncuların hazırlanması vs başka türlü problemler de var. En büyük problemlerden bir tanesi de oyuncuların psikolojik olarak hazır olması çünkü yüzde 90'ı korkuyor ve oynamak istemiyor. Çünkü biliyorsunuz futbolda her türlü temas var, tükürük var.  Şöyle, Sağlık Bakanlığımızın dikkat edin dediği her şey maalesef futbolun içinde var. Mesafe yok, tükürük var, nefes alma var, yuvarlanma var, temas var ne istiyorsanız hepsi var. Onun için de çok zor bir şey bu. İyi bir karar vermek gerekiyordu. Bence bu kararın şimdi olmaması gerekiyordu. Olursa riskin olmadığı bir zamanda oynanması gerekiyordu.

Sahanın içerisinde mesafenin olması mümkün değil, peki size nasıl oynanacağına ilişkin gelen bir bilgi var mı?

Şu anda hiçbir şey yok. Herhalde yakın zamanda verirler. Daha önce  federasyonun bize verdiği şey yapılacak şeyler yok onların yüzde 99'u yapılmadı. Çünkü yapılması mümkün değil. Böyle bir şey yapıyorsanız büyük bir riske giriyorsunuz. Her şey olabilir geçen mesela bir arkadaşımızda çıktı. Madem riske giriyorsak riskli ortamda girmememiz giriyor. Şu anda iyiye gidiş var, ama dün vaka sayısı arttı vaka sayısı olduğu zaman futbolun çok çok geri plana atılması gerekiyor. Çok önemli bir şey var şu an kimse oynamak istemiyor. Ama eylül veya tamamen bittiği zaman rahatlıkla herkes oynamak istiyor.

Futbolcular bunu yüksek sesle söyleyebiliyor mu?

"Kimse kendi fikrini ortaya atamıyor"

Türkiye'deki en büyük eksiklerden bir tanesi de bu zaten. Kimse kendi fikrini ortaya atamıyor, sadece bekliyorlar. Ben biliyorum 5 6 tane kulübün kesinlikle oynamak istemediğini, ben biliyorum bir sürü arkadaşımızın oynamak istemediğini ve teknik direktör arkadaşlarımızın da bu sorumlulukları almak istemediklerini çok iyi biliyorum. İnsanlar markete gitmeye korkarken biz serbest bir şekilde oynuyoruz bunun nereye gideceği ne olacağı maalesef bilinmiyor. Futbolda ne kadar tedbir alırsanız alın temassız oynanması mümkün değil. Onun için çok dikkat etmemiz lazım.

TFF'nin acelesi ne?

"Bu karar kulüplerin mali durumundan dolayı verildi"

Bilemiyorum, kulüplerin mali durumundan dolayı yapıyorlar, hele ki deplasmanda olması bizim için daha tehlikeli, orada ne ile karşılaşacağınızı maalesef bilmiyorsunuz. Niye acele ettiler açıkçası ben de bilmiyorum.

Aileleri de risk altında olacak, bu durumda ne olacak?

Futbolcular zaten ailelerini düşünüyorlar, tesiste sen futbolcuyu on dört gün beş gün altı gün tutamazsın, hepsi gergin panik halinde oyuncuları tutmanız mümkün değil. Ben bunu canlı yayında duyduğum zaman Bilim Kurulu'ndan geri döneceğini düşünmüştüm ama baktım ki onlar da kararı federasyona bırakmışlar. Bu durumda iş daha zor olur bana göre. Mutlaka Sağlık Bakanlığının devreye girmesi lazım. Onlar sorumluluğu almazsa, sorumluluğu kim alacak? Futbolu oynatan biziz, en son yapılan maçta kimse korkudan oynayamadı. 

Diğer teknik direktörlerle konuştunuz mu bu konuyu?

Tabi ki. En üst düzey teknik düzey arkadaşlarımıza kadar hepsiyle konuştum.Dayanışma içinde olalım dedim. Birisi çıkıp kulüplerin parasını ödese o maçlar oynanmaz.

İlgili Haberler
Etiketler :