Şişli'de bekçilere saldırı: 1 şehit 4 yaralı

İstanbul'un Şişli ilçesinde, çevreye rahatsızlık verildiği şikayeti üzerine bir düğüne müdahale eden bekçilere yönelik saldırıda, bir bekçi şehit oldu dört bekçi yaralandı.

Olay saat 23.00 sıralarında Kuştepe Mahallesi'nde meydana geldi. Yavrukuş Sokak'ta devam eden düğünle ilgili şikayetler üzerine görevlendirilen bekçiler düğüne son verilmesi yönünde uyarıda bulundu. Bunun üzerine başlayan tartışma, bekçilere yönelik saldırıya dönüştü.

İddiaya göre taş ve biber gazı ile yapılan saldırı sırasında kalabalığı dağıtmak isteyen ekipler de biber gazı kullandı. Sırtına aldığı kalas darbesiyle yaralanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan Koca, biber gazının da etkisi ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Olayda 4 bekçinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Olayla ilgili yapılan çalışmada, bekçilere saldırdıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

sehit-oltan-koca.jpg

Koca'nın şehit olduğu haberini alan meslektaşları hastanenin önüne akın etti. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Hastanede Olay Yeri İnceleme ekipleri de inceleme yaptı.

Şehit bekçi Oltan Koca evli ve 2 çocuk babasıydı.

Kaynak:DHA