Sinan Ateş Davasında 4. Gün: 4 MHP'li İsim Ortaya Çıktı

Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında 4. gün devam ederken duruşmaya ara verildi. Ateş'in annesi Saniye Ateş, duruşma sırasında bayıldı. Aranın ardından Ayşe Ateş, mahkemeye; İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz'un isimlerini verdi.

Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında 4. gün devam ederken Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, duruşma sırasında baygınlık geçirdi. Saniye Ateş'e müdahale edildi.

SANİYE ATEŞ O İSİMLERİ VERDİ

Saniye Ateş, baygınlık geçirmeden önce ifadesinde şöyle konuştu:

"Bir gün, sırtında çelik yelekle bana ziyarete geldi. 'Oğlum neden çelik yeleği giydin' dediğimde, 'Ana benim ipimi çektiler ama belki buna müsaade etmezler.' dedi. Çağrı Ünel olayından sonra bir telefon geldi.

Ölen çocuğun abisi arayıp benim oğlumu tehdit etti. O da 'senin kanın benim elimde değil. Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım, Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter'e soracaksın' dedi. Sonra döndü, 'ana ben napayım şimdi, bunlara ne diyeyim' dedi. 'Oğlum git Devlet Bahçeli'ye söyle bunu' dedim.

Defalarca ona ulaşmaya çalıştı, aracı koydu ama oğlumu oraya ulaştırmadılar. Benim oğlumu öldürmek için mi Ülkü Ocakları Başkanı yaptılar?"

Saniye Ateş, oğlunun, cinayet öncesinde de tehdit edildiğini ve defalarca öldürülmeye kalkışıldığını ifade etti.

Oğlunun katillerinin mahkemeye çıkması için 18 ay beklediğini anlatan Ateş, "Daha kaç Sinan ölecek? Benim Sinan'ımı neden öldürdüler biliyorlar mı? Birisi diyor ki 'para'. Oğlum, kendine gelen lokumu bile dağıtıp öyle gelirdi eve. Ben Türk'üm, ülkücüyüm ama bunların inandığı ülkücü değilim ben. Neydi benim oğlumu öldürme sebepleri? Makam sevdası mıydı? Ben, oğlumu öldürenlerden hesap istiyorum. Oğlumu öldürmeye sevk edenler ortaya çıkacak. Bunlar maşa." dedi.

Daha sonra fenalaşan Ateş'e müdahale edildi.

Ayşe Ateş mahkeme salonunda "Bu kadın burada ölürse hesabını hepinizden sorarım" diye tepki gösterdi.

Saat 11.00'e kadar duruşmaya ara verildi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Davayı takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, verilen aranın ardından açıklama yaptı.

Özel, "Saniye Ateş'in söylediklerinin üzerine söylenecek söz kalmadı. Oğlunun ipini çekenlerin, kalemini kıranların kim olduğunu öğrenmek istedi. Kimin azmettirdiğini öğrenmek istedi. Siyasilerin isimlerini verdi. Ateş'in kendisini öldüreceklerini bildiğini söyledi. Ardından da baygınlık geçirdi. Acılı bir annenin yalan söyleyecek bir hali yok.

"SİYASİ CİNAYETİ BASİT CİNAYETE ÇEVİRMEK İSTİYORLAR"

Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Bu ezberletilmiş ifadeleri hatırlamayan, siyasi cinayeti basit bir cinayete dönüştürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Sinan Ateş'in cenazesinde isyan eden arkadaşları gözyaşı içinde annesini dinliyorlar. Bir siyasi partinin iyi niyetli takipçileri ile suça bulaşan takipçilerini hepimiz görmekteyiz.

Bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. ittifakınızı bu çürümüşlükten ayırmanız gerekiyor. Yoksa Ateş ailesinin gözyaşlarında boğulur gidersiniz. Çok olumsuz bir yere ilerliyorsunuz" dedi.

AYŞE ATEŞ 4 MHP'LİNİN İSMİNİ VERDİ

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesine geçildi. Ayşe Ateş, ilk defa açıklayacağını söylediği ifadesinde şöyle konuştu:

"Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum. Bugün bunları burada söylemezsem bir daha söyleyemem çünkü bana ne olur bilmem. Ölürsem bunlar mezara gitmesin benle.

Sinan bu tehditler başladığında bana ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış

Buradaki bazı şahıslar gözaltına defalarca alındılar bırakılınca delil kararttılar. Asıl failler dışarıda. Dışarıda olmasa devlet bana koruma verir miydi? Bu mahkemeden ne sonuç çıkar bilmiyorum ama bu söylediklerim zapta geçsin. Burası muz cumhuriyeti değil. Bu ifadelerimin dosyaya eklenmesini istiyorum. Eksik ifadelerin dosyaya eklenip iddianamenin yeniden yazılmasını istiyorum. Bu ülkede adalet istiyorum.

Sian nasıl katledildi onu dinleyin. Günlerce sanıklar hadsiz savunmalar yaptı. Sinan’ı kimin vurduğunu kimin vurdurduğunu çok iyi bildikleri halde Sinan’ı koruyan insanı öldürdüğünü söylediler. Eray Özyağcı Sinan’a ateş ediyor. Bilinci kapalı yere düşüyor. Ayaklarına sıksalar böyle olmaz. 3 gündür burada tiyatro oynuyorsunuz. Siz kimsiniz(sanıklar seslendi).

"BU İŞİ TETİKLEYEN MERSİN OLAYIDIR"

Eray Özyağcı Doğukan Çep kiralık katillerdir. Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürtmek için katil arıyorlarmış kapı kapı geziyorlarmış dedi Sinan bana. Benim eşim de Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı Ülkü ocakları başkanının haberi olmadan tuvalete bile gitmezler. Bu işi tetikleyen Mersin olayıdır. Tehditler daha da arttı. Çağrı Ünel ile konuştu. Çağrı sen benim kardeşimsin merak etme dedi. Sonra öldürülen çocuğun sorumlusu Ahmet Yiğit Yıldırım ve dahli olan kişilerdir. Sinan’a ikimiz de memuruz bırak bu işleri dedim “devletim beni korur” dedi.

"TALİMATLARI YERİNE GETİRMEYİNCE GÖREVDEN ALINDI"

Cumhurbaşkanı bana sen merak etme her şey açığa çıkacak dedi. Cumhurbaşkanımızın da üzerinde karanlık güçler var. Sinan’a Ahmet Yiğit Yıldırım talimatlarıyla hakaretler devam etti. Sinan zamanında birilerini dövdürdü. Ben sana bunlar yakışmıyor dedim. Sinan bana “Ayşe ben MHP’den gelen talimatları yerine getirtiyorum eğer yapmazsam bana da ceza keserler” dedi. Sonra Sinan apar topar Ülkü ocakları başkanlığından alındı. Belki istenilenleri yerine getirmedi.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİNDE İSTİFAYA ZORLANDI

Halk Tv muhabiri Ali Yağız Baltacı'nın aktardığına göre, Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in öldürülmeden önce Devlet Bahçeli ile bir araya geldiğini ve bu görüşmede istifaya zorlandığını söyledi.