Sinan Ateş davasında yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi

Halk TV programcıları Barış Pehilvan ve Murat Ağırel; Sinan Ateş davasını takip ediyor. Savcının esas mütalasının ardından savunmalar alınacak. Birkaç gün boyunca savunmaların alınacağı düşünülüyor. Sanıklar ve avukatlar bilirkişi raporuna itiraz etti. Talep reddedildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara'nın göbeğinde katledildi. Cinayetin üzerinden 19 ayın ardından ilk dava 1 Temmuz'da görüldü. Savcı, 19 Temmuz'da esas hakkındaki mütallasını verdi.

Savcı, sanıklar Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un olayda, "müşterek fail" olarak yer aldığını belirtti. Savcı, bu kişilerin Ateş'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9'ar yıldan 15'er yıla kadar hapsini istedi.

Sanıklardan Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay tahliye edilmişti.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Davaya ilişkin bir bilirkişi raporu geldi. Raporda, ''Ateş'i öldüren kurşunların yalnızca tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktığı'' tespiti yapıldı.

HALK TV ANBEAN TAKİP EDİYOR

Halk TV programcıları Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, davanın görüldüğü adliyeye gitti.

Ağırel ve Pehlivan, İsmail Küçükkaya'nın programına bağlanıp dava hakkında yaşananları anlattı.

Gazeteciler esas hakkında verilen mütalaanın ardından ifadelerin alınacağını bunun da birkaç gün süreceğini bidirdi.

screenshot-2024-09-30-at-09-36-04-2190-canli-ismail-kucukkaya-ile-yeni-bir-sabah-youtube.png

Pehlivan, bilirkişi raporundan bürokrasideki müdahale iddialarına değindi. Pehlivan şöyle konuştu:

  • FETÖ kumpaslarından pek ders almadığımız anlamına geliyor. Niye mücadele ettik Fettulahçı çeteye karşı. Devlet karşısında illegal yapılar olmamalı herkes adil yargılanmlı dedik. Ama onlardan boşalan koltuklara onlardan öğrenilen yöntemlerin getirilmesi açıkcası insanı umutsuzluğa sevk ediyor.

DAVA BAŞLADI BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ EDİLDİ

Duruşmaya basın kartı olmayan gazeteciler alınmadı. Mahkeme ve avukatlar bu nedenle tartıştı.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya, bugün (30 Eylül) başlayan Sinan Ateş davasında sanıkların ve avukatların tartışmalı bilirkişi raporuna itiraz ettiğini bildirdi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Yeni tanıkların dinlenmesi ve yeni bilirkişi raporu düzenlemesi talepleri reddedildi

ATEŞ AİLESİNİN AVUKATI DAVADAN ÇEKİLDİ İDDİASI

Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel'in davadan çekildiği iddia edildi. Halk TV'de İsmail Küçükaya'nın programında Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Ali Yücel ile konuştuğunu iddianın da doğru olmadığını söyledi.

ATEŞ AİLESİ SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

Cinayette siyasi bir müdahale iddiasında bulunan Ateş ailesi, duruşmada soruşturmanın genişletilmesini istedi.

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş ile adliyede görüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de görüşme sağlayacağı öğrenildi.

screenshot-2024-09-30-at-10-21-29-2192-halk-tv-canli-yayini-full-hd-youtube.png

SİNAN ATEŞ'İN EŞİNDEN SERT İDDİALAR

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş geçen ay şöyle konuşmuştu:

"Sinan tehditler başladığında bana ‘İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış dedi"

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :