Sinan Ateş Davasında 3.Gün: Azmettirici Doğukan Çep'ten Skandal Kemal Kılıçdaroğlu Taklidi

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın üçüncü celsesi bugün görülüyor. 1 Temmuz'da davanın ilk celsesinde gazetecileri tehdit eden ve "Bay Kemal nerede?" diye bağıran azmettirici Doğukan Çep, bugün ise yoklama esnasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu taklit etti. Öte yandan duruşmada Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş fenalaştı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz'da başladı. Davanın üçüncü celsesi ise bugün görülüyor. 22 sanıklı davanın üçüncü celsesi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülüyor.

Duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da duruşmayı takip ediyor. Davanın ilk duruşmasında 8, ikinci duruşmasında ise 13 sanığın savunması dinlendi.

kemal-kilicdaroglu.jpeg

İlk duruşmada tetikçi Eray Özyağcı tüm ifadesini değiştirirken Doğukan Çep ise azmettirici olduğunu itiraf etti.

AZMETTİRİCİ DOĞUKAN ÇEP, KILIÇDAROĞLU'NU TAKLİT ETTİ

Azmettirici Çep'in ilk duruşmada gazetecileri tehdit etmesi ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Bay Kemal nerede?" sözleri gündem oldu. Bu sözlerin ardından Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Buradayım! Mahkeme salonunda katillerin ve arkanızdaki ağababalarınızın gözünün içine bakıyorum!" dedi.

Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde Kılıçdaroğlu paylaştığı bir videoda "Buradayım be buradayım. Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım" sözlerine yer vermişti.

Bugün ise azmettirici Doğukan Çep, yoklama sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini taklit etti. Çep, Kılıçdaroğlu'nun "Buradayım" sözlerini ima ederek yoklamada “Bur-da-yım” diyerek taklit etti.

dogukan-cep.webp
Doğukan Çep

MAHKEME BAŞKANINDAN SORUN ÇIKARANLARA UYARI

Mahkeme Başkanı duruşmada sorun çıkartan kişilerin bir daha salona alınmayacağını belirtti. Mahkeme Başkanı ayrıca siyasi parti temsilcilerinin bir daha Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır gibi salonda duruşmaya müdahale etmesi halinde "davaya siyasi müdahale" olacağı gerekçesiyle salona alınmayacaklarını kaydetti.

sinan-ates.jpeg

SİNAN ATEŞ'İN ANNESİ FENALAŞTI

Öte yandan duruşma sırasında Sinan Ateş'in 70 yaşındaki annesi Saniye Ateş, fenalaştı. Cezaevi kampüsü içerisindeki hastaneye götürülen Saniye Ateş'in, tansiyon düşüklüğü yaşadığı belirlendi.