Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı yakalandı

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı yakalandı
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı, yurt dışına çıkmaya çalışırken Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Jandarma ekiplerince yakalandı.

Ankara’da 30 Aralık 2022 günü silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in katil zanlısı Eray Özyağcı’nın, yurt dışına çıkmaya çalışırken Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Jandarma ekiplerince yakalandığı belirtildi.

Özyağcı’nın, doktor kontrolünün ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya getirilmesi bekleniyor.

Odatv’den Toygun Atilla’nın haberine göre de, Özyağcı Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı.

Aralarında Suriyelilerin ve Afganların olduğu mültecilerin bulunduğu bir botla birlikte Yunanistan’a kaçan tetikçi, Türk polisine teslim edildi.

Yunanistan tarafının kaçakların arasında bir tanesinin Türk olduğunu fark ederek durumdan şüphelendiği ve hepsini geri gönderdiği bildirildi. Türk polisi Edirne’de Eray Özyağcı'yı teslim aldı.

Ne olmuştu?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Son olarak soruşturma kapsamında MHP’yle yakın bağlantıları bulunan Avukat Serdar Öktem ile gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel daha önce tutuklanmıştı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e ulaşmıştı.