Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: MHP'li Kılavuz'un ismi tutanaktan çıkarılmış!

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: MHP'li Kılavuz'un ismi tutanaktan çıkarılmış!
30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cinayette tetikçiyi kaçırdığı öne sürülen şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınması tutanaklarda yer almadı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde sır perdesi hâlâ aralanmadı. Cinayete dair yeni bir gelişme yaşandı. Cinayette tetikçiyi kaçırdığı öne sürülen tutuklu şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının polis tutanağıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

"Kılavuz'un evinde değil, sokakta yürürken gözaltına alındı"

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Demirbaş'ın MHP'li Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin tutanağın yerine yeni düzenlenmiş bir tutanak savcılık dosyasına girdi. Bu yeni tutanakta ise Demirbaş'ın Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı bilgisi değil, sokakta yürürken yakalandığı iddiası yer aldı.

Öte yandan seçim öncesinde soruşturmada iddianamenin tamamlanması bekleniyor.

"Siz gidin sahibiniz gelsin"

Soruşturma kapsamında iki kez gözaltına alınarak serbest bırakılan ancak üçüncü kez gözaltına alındığında tutuklanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın cinayetten bir gün sonra MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un Ankara Bağlıca'daki evinde olduğu tespit edilmişti. Polislere kapıyı açan Olcay Kılavuz'un polislere "Siz gidin, sahibiniz gelsin" dediği ileri sürülmüştü.

Ancak Cinayet Büro polisleri, Olcay Kılavuz'u dinlemeyip Demirbaş'ı gözaltına alarak Ankara Emniyeti'ne götürmüştü. Savcılık ise Demirbaş'ın dosyasının boş olmasını gerekçe göstererek serbest bırakma kararı vermişti.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Cinayet Büro polisleri, Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına ilişkin olayları anlatan bir tutanak hazırladı ve imzaladı. Ancak bu tutanağın nerede olduğuna ilişkin tartışmalar yaşanıyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, gazetecilerin olduğu Whatsapp grubunda bu tutanağın kaybolduğu haberlerine ilişkin soru üzerine "Tutanağın kaybolduğu iddiası doğru değil" demişti. Başsavcı Akça da başka bir gazetecinin "O tutanak dosyada diyebilir miyiz?" sorması üzerine "Diyemezsiniz" yanıtını vermişti.

Demirbaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin bir tutanak savcılık dosyasına girdi. Ancak savcılık dosyasına giren tutanak, Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin olmadı.

Savcılık dosyasındaki tutanağın, Tolgahan Demirbaş'ın Ankara'nın Bağlıca Mahallesi'nde bir sokakta gözaltına alındığına dair olduğu öğrenildi. Yani Emniyet, savcılığa içerisinde Olcay Kılavuz'un adının ve evinin bilgisinin yer aldığı tutanağı değil, Demirbaş'ın bu mahallede yakalandığına dair bir tutanak dosyaya gönderdi. Bu tutanağın ise Demirbaş'ın ilk gözaltına alınarak savcılığa çıkarıldığı zaman beraberinde adliyeye getirildiği bildirildi.

Bu durum da Tolgahan Demirbaş konusundaki tutanağın Emniyet'te değiştirildiği şüphesini doğurdu. Demirbaş'ın Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin tutanağın nerede olduğu ise bilinmiyor."

Savcılık iddianameden sonra gündeme alabilir

Savcılık basında Olcay Kılavuz ile ilgili çıkan haberlerin üzerine iddianameyi yazdıktan sonra gitmeyi planlıyor. Buna ilişkin Tolgahan Demirbaş'ı gözaltına alan polislerin tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.