Sinan Ateş Cinayetinde Şüpheliler Tahliye Mi Edilecek?

Sinan Ateş Cinayetinde Şüpheliler Tahliye Mi Edilecek?
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de öldürülmesinin ardından cinayetin sır perdesi henüz aralanmadı. Soruşturmada yeni bir savcı krizi çıktı. DW Türkçe'nin haberine göre dava dosyası izinden dönen savcıdan alındı. Soruşturmanın uzaması, tutuklu şüphelilerin Temmuz 2024'te tahliye edilmesi riskini ortaya çıkardı.

30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayeti davası sürüyor. Cinayetin ardından sır perdesi hala aralanmamışken savcı krizinde yeni boyut yaşandı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını ilk olarak, o sırada nöbetçi olan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay başlatmıştı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınması talimatı vermesi ve bazı şüphelileri tutuklatması üzerine Ayhan Ay izne çıkarılmış, yerine Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer ve Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Özcan görevlendirilmişti.

64252708-605.jpg

DOSYA İKİNCİ KEZ SAVCI AYHAN AY'A VERİLDİ

Soruşturma dosyası yeniden savcı Ayhan Ay'a verilirken Ahmet Altun da koordinatör başsavcı vekili sıfatını sürdürdü. Ayhan Ay'ın, ikinci kez görev aldığı soruşturmada Sinan Ateş'in konum bilgilerini ve adresini Tolgahan Demirbaş'a verdiği iddia edilen Cinayet Büro'da görevli Komiser M.E.A. tutuklandı.

ADLİYEYE DÖNDÜ, DOSYA VERİLMEDİ

Savcı Ayhan Ay, 2023 yılının Aralık ayı sonunda sağlık gerekçesiyle rapor alarak izne çıktı. İki aylık rapor aldığı belirtilen Ayhan Ay'ın geçen hafta izninin bitmesi üzerine adliyede mesaiye başladığı öğrenildi. Ancak Sinan Ateş dosyası yeniden Ayhan Ay'a verilmedi. Ay'ın UYAP'tan dosyayı görme yetkisi de kaldırıldı.

1095871-872800533.jpg

TUTUKLULAR TAHLİYE Mİ EDİLECEK?

Sinan Ateş cinayetinde yaşanan bu yeni gelişme bazı tutuklu şüphelilerin tahliye olması riskini doğurdu. Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre, soruşturma aşamasında tutukluluk süresi ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlarda en fazla 1 yıl 6 ay olarak uygulanabiliyor. Bu süre, Ocak 2023'te tutuklanan tetikçi Eray Özyağcı, Dodo lakaplı Doğukan Çep, Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş, Serdar Öktem, özel harekât polisleri Muratcan Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey açısından Temmuz 2024'te dolacak. Eğer bu sürede iddianame hazırlanmazsa bu şüpheliler yasal olarak tahliye edilmek zorunda.

Etiketler :