Silah ticareti yapan şebekeye operasyon
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından şehirde silah ve mühimmat ticareti yapan şebekeyi deşifre etti. Söz konusu şebekeye üye olduğu belirlenen 45 şüpheliyi teknik ve fiziki takibe alan ekipler, operasyon için harekete geçti. Savcılık, şüpheliler hakkında gözaltı kararı çıkarmasının ardından 2 Aralık’ta şafak vakti, önceden tespit edilen adreslere, eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

45 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gerçekleştirilen operasyonda şebeke üyesi olduğu tespit edilen 45 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 52 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği ve farklı çaplarda 803 mermi ele geçirildiği belirtildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanan şüphelilerden 17’si savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 28’i adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 15’i tutuklandı, 13’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul'da IŞİD operasyonu. Gözaltılar var
