Şiddetin Hiçbir Şekilde Açıklaması Olamaz: Temizlik Kavgası Dehşete Dönüştü!

Şiddetin Hiçbir Şekilde  Açıklaması Olamaz: Temizlik Kavgası Dehşete Dönüştü!
İstanbul'da Dilek G. ve Barış B. isimli çiftin, evin temizliğiyle ilgili çıkan tartışması şiddete dönüştü. Barış B.'nin Dilek G.'ye "pis ve varoş" olduğunu söylemesi üzerine çıkan kavgada, Dilek G. önce sopayla sonra kemerle erkek arkadaşını darp etti.

Olay Nasıl Gelişti?

Dilek G. ve Barış B., 5 yıllık ilişkilerini bitirmiş olmalarına rağmen ara ara görüşüyorlardı. Mayıs ayında Dilek G., evdeki hayvanların bakımı için Barış B.'nin evinde kaldı. Barış B., Dilek G.'nin uyuduğu sırada evi toplamaya başladı ve uyandığında ona "çok kirli" ve "dağınık" olduğunu söyledi. Bu sözler Dilek G.'yi öfkelendirdi ve Barış B.'ye sopalarla ve kemerle saldırdı .Barış B. evden kaçarak polis ekiplerine ihbarda bulundu.

Yasal Süreç:

Dilek G. ve Barış B. birbirinden şikâyetçi oldu.Dilek G. hakkında "basit yaralama", "tehdit" ve "silahla tehdit" suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Herhangi bir nedenle şiddete başvurmak asla kabul edilemez. Bu olay, ev içi şiddetin ne kadar yıkıcı olabileceğini gösteren bir örnektir. Temizlik gibi basit bir konu bile şiddete yol açabiliyorsa, toplumda şiddet eğiliminin ne kadar yaygın olduğunu düşünmek endişe vericidir.

Unutmayalım:Şiddet asla çözüm değildir.Herkesin saygı görmeye hakkı vardır.Şiddete maruz kalıyorsanız, sessiz kalmayın ve yardım isteyin.

Yardım İstemek İçin:

Acil durumlar için 112'yi arayabilirsiniz.

Kadın Konaklama Merkezleri'ne başvurabilirsiniz.

Mor Çatı Kadın Sığınağı ve Danışmanlık Merkezi'ne 189'dan ulaşabilirsiniz.

Etiketler :