Sıcaklıkları Dikkatle Takip Edin! Marmara ve Ege'de Ayrı, Karadeniz'de Ayrı Riskler Var

Sıcaklıkları Dikkatle Takip Edin! Marmara ve Ege'de Ayrı, Karadeniz'de Ayrı Riskler Var
Türkiye genelinde yağışsız bir hava bekleniyor; Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı var, Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ ve heyelan riski var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, iç ve batı kesimler parçalı bulutlu olacak, diğer bölgeler az bulutlu ve açık bir hava bekliyor. Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

MARMARA BÖLGESİ

28°C'ye kadar çıkacak olan sıcaklıkla birlikte, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli parçalı bulutlu bir hava geçirecek.

EGE BÖLGESİ

Aydın Karahisar, Denizli, İzmir ve Manisa'da sıcaklıklar 26-31°C arasında değişecek. Parçalı bulutlu geçecek olan bölgede hafif toz taşınımı olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ

Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'de sıcaklık 25-32°C arasında seyredecek. Batı Akdeniz'de öğleden sonra parçalı bulutlar görülecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Konya'da az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Öğleden sonra ise parçalı bulutlar kendini gösterecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak'ta az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Öğleden sonra parçalı bulutlar etkisini artıracak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Amasya, Samsun, Tokat ve Trabzon'da parçalı ve az bulutlu bir hava görülecek. Özellikle iç kesimlerde çığ tehlikesi ve heyelan riski bulunuyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzurum, Kars, Malatya ve Van'da parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Yüksek kar örtüsü olan bölgelerde çığ tehlikesine dikkat edilmeli.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Özellikle sıcaklıklar dikkatle takip edilmeli.

Etiketler :