Sıcaklarla birlikte patlak veren kriz: Günler sonraya randevu

Sıcaklarla birlikte patlak veren kriz: Günler sonraya randevu
Türkiye görülmemiş sıcak ve nemin pençesinde kıvranıyor. Geceleri uyumak mümkün değil. Herkes çareyi klimada buluyor. Ancak bu kez klima için kuyruklar başladı. Klima taktırmak için en az 15 genellikle 30 gün kuyrukta bekleniyor. Klimasında arıza yaşayanlar da onarım için ayrı kuyruklarda bekliyor

Türkiye, sıcak hava dalgasının etkisi altında yanıyor ve sıcaklardan bunalan vatandaşlar çareyi klimada arıyor. Ancak, klimayı bulmak ve taktırmak büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Klimanın montajı için randevular günler, hatta haftalar sonrasına veriliyor. Bu durum, sıcak havadan bir an önce kurtulmak isteyen vatandaşları mağdur ediyor.

Özellikle İstanbul'da sıcak ve nemli hava, insanları çileden çıkarmış durumda. Show TV'nin haberine göre, klima bulabilenler bile montaj için uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Randevular genellikle 15 gün ila 1 ay sonrasına veriliyor, bu da yazın büyük bir kısmının bitmiş olabileceği anlamına geliyor.

Bazı vatandaşlar, montaj randevusunu öne alabilmek için ekstra ücret ödemek zorunda kalıyor. Örneğin, bir vatandaş montaj randevusunu öne alabilmek için 4.500 TL ekstra ödeme yaptığını belirtti.

Ayrıca, korsan klima servisleri de bu durumdan faydalanarak hizmet sunuyor. Klima ustaları, vatandaşları bu tür korsan servislerden uzak durmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.