Serenay Sarıkaya ifade vermek için adliyede
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dizi ve film sektöründe tekelleşme iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, ID Danışmanlık Şirketi'nin kurucusu ve sahibi Ayşe Barım hakkında inceleme başlattı.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberinde yer alan bilgilere göre; Soruşturma çerçevesinde ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, tanık olarak ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne çağrıldı.
Talimat Bürosu'nda yaklaşık 30 dakika kalan Sarıkaya, kendisini bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaların iftira ve yalan olduğunu savundu.
Gerçek dışı iddiaların son bulması için ifadesine başvurulduğunu belirten Sarıkaya, "Hiçbir problem yok. Benim adıma yönlendirilen bütün iddialar, iftiralarla alakalı ben de hukuki bir süreç başlatacağım. Şu an soruşturma kapsamında olduğu için başka söyleyebileceğim bir şey yok." dedi.
Sarıkaya, bir basın mensubunun yönelttiği "İtibar zedelenmesi mi var? Bu konuda ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, "Şüphesiz ki dişimle tırnağımla bugünlere gelmişim. Bir itibarsızlaştırma çabası sorun değil. Böyle olmaz bu işler. Zaten açık, net bir şekilde gerçek ortada. O yüzden ifademizi verdik, gidiyoruz." diye konuştu.
Sektördeki bazı ünlü isimler, ID Danışmanlık Şirketi'nin sahibi Ayşe Barım’ın dizi ve sinema sektöründe tekelleşmeye yol açtığını ve buna bağlı olarak sektörde zorbalık uygulandığını öne sürdü. Bu iddialar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
İddiaların büyümesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konunun aydınlatılması için soruşturma başlattı. Soruşturmanın amacının maddi gerçeğin ortaya konması olduğu ifade edildi.
AYŞE BARIM’A YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI
Soruşturma kapsamında Ayşe Barım’a, yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol tedbirleri getirildi. Olayın gelişimiyle birlikte, konuya dair detaylı incelemelerin sürdüğü öğrenildi.