Ayşenur Arslan, Cafer Mahiroğlu'yla Bir Araya Geldi, İşte İlk Açıklamalar...

İçişleri Bakanlığı'na yönelik düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve ifadesi alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı. Arslan, serbest bırakıldıktan sonra Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ve gazetecilerle bir araya geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler gerekçesiyle gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatmıştı.

'YOLLARIMIZI AYIRMADIK'

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu programın durdurulması ile ilgili olarak; ''Gazetecilik yaparak ömrünü dolduran bir isimle bizim programını sonlandırmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Bu konu tamamen Ayşenur Aslan ile benim konuşmalarım sonucunda uygun gördüğümüz bir durumdur. Bizim yolları ayrımımız kesinlikle söz konusu değildir. Ben her zaman Ayşenur Aslan'ın fikirlerinden yararlandım, yararlanamaya da devam edeceğim.'' dedi.

aysenur-aslan-1.jpg

ARSLAN: EKRAN ORUCUM VAR

Sağlık sorunları olduğunu belirten Arslan, “Pek çok kişinin başına çok daha ciddi şeyler geliyor, ben açıkçası kendi adıma bunu bir mesele olarak görmekten utanırım. Biraz yorucu bir süreç, tam da sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi. Bir parça konuşma orucu içinde olacağım, ne kadar sürecek, hatta bitecek mi bilmiyorum” dedi.

HALK TV YÖNETİMİYLE BİR ARAYA GELDİ

Ayşenur Arslan'ı adliyede Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, Halk TV Web Genel Yayın Yönetmeni Ercüment İşleyen, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu ve destek için gelen gönüllü avukatlar da yalnız bırakmadı.

aysenur-aslan.jpg

İFADESİ ALINDI, SERBEST BIRAKILDI

Arslan, başlatılan soruşturmanın ardından öğle saatlerinde ifade için gözaltına alınmış ve Çağlayan Adliyesi'ne götürülmüştü. Arslan, ifadesinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Etiketler :