Serbest bırakılan baba Şaban Vatan'dan ilk açıklama: Beni paket edip...

Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, gözaltına alındı. Başsavcılık yaptığı açıklamada baba Vatan'ın psikiyatri kliniğine götürüldüğünü duyurdu.

 Vatan’ın eşi Atika Vatan sosyal medyadan bir video yayınlayarak, “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konuşmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı da emniyet müdürünü aradığını ve baba Vatan’ın gözaltına alındığını teyit ettiğini aktardı.

 

ABİSİ ŞİKAYET ETMİŞ

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Şaban Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç, Vatan’ın gözaltına alınma sürecini şöyle anlattı:

“Sabah saatlerinde gözaltına aldılar. Abisi şikâyet etmişti tehditten. Uzlaşmaya dahi gönderilmeden abinin beyanıyla akıl hastası olduğuna ilişkin bir iftirayla gözaltına alındı ve psikiyatriye sevki yapıldı. Psikiyatri servisinden kırk dakika önce falan çıktı. Çıktıktan sonra kağıtta “Başka bir hastaneye sevki uygundur” ifadeleri yazıyor. Muhtemelen Samsun’daki hastanelerden birine sevk edilecek.”


SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Vatan’ın susturulmaya çalışıldığını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu: “Müvekkilim kızının acısını yaşarken ve hukuk mücadelesi yaşarken susturulmaya çalışılıyor. Dosya dört aydır adli tıpa gitmezken bir günde Şaban Bey gözaltına alınıp akıl sağlığı için sevk edilebiliyor. Müvekkilim hakkında herhangi bir rapor alınsa dahi anne ile beraber süreci yürüteceğiz. Bunu da bildirmek istiyorum.”

Vatan’ın eşi Atika Vatan sosyal medyadan bir video yayınlayarak, “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konuşmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” ifadelerini kullandı. 


BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Başsavcılık, açıklamada, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın gözaltına alınmadığını ve “psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda psikiyatriye sevk edildiğini” belirtti.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan’ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan’ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir.” 

Baba Vatan’ın gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemedi.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” dedi.

Baba Vatan, AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını savunmuştu.

Adli tıp raporu da ölümün intihar değil ‘bedensel travmaya’ bağlı olduğunu ortaya koydu. 


ŞABAN VATAN'DAN AÇIKLAMA

Şaban Vatan'ın avukatı Ufuk Kılıç, müvekkili Şaban Vatan'ın itirazları ve kamuoyunun baskısı üzerine mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı. 

Mahkemeden serbest bırakılan baba Şaban Vatan, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada usulsüz bir şekilde 'paket' edilip akıl hastanesine konulmak istendiğini söyledi. Vatan şunları kaydetti:

"Kızımı hayatını kaybettikten sonra, muayene oldum. Onu delil göstererek ve ağabeyimin şikayeti üzerine beni gözaltına aldılar. İşin özeti bu. Bugünkü olay vatandaşın çocuğu öldürülüyor, vatandaş çocuğunu aramak isterken bir şekilde usulsüz bir şekilde paket edilip mahkemeye oradan da akıl hastanesine paketlenmek istendi."   

 

 

 

Etiketler :