'Selfie çeken er'le ilgili konuştu

'Selfie çeken er'le ilgili konuştu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Selfie çeken askerle ilgili bu insani bir tabloydu aslında. Bana gelen bir bilgi yok. Ama görevden alındığına dair bir bilgi ulaşmadı.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olağan basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalın şunları söyledi;

-Astana sürecinin Cenevre süreciyle birlikte devam etmesi yönünde kararlılığımızı sürdürüyoruz. Suriye’ye insani yardımların uluştarılması konusunda Suriye’nin diğer bölgelerinde de Türkiye insani yardımları ulaştırmaya devam ediyor. Gerekli yerlerde sahra hastanelerinin kurulması için her türlü işbirliğine hazırız. PYD/YPG ile yapılan mücadele DEAŞ ile yapılan mücadeleye engel değildir. ABD’li müttefiklerimizin bu örgütle ilgili açıklamalar yaparken öteki taraftan bunlarla işbirliği yapması bir çelişki yaratıyor. İdbil bölgesinde 8 gözlem noktası Türkiye kurmuş bulunuyor. İran ve Rusya’dan beklentimiz rejim üzerinde baskı kurmaları.

-2017 yılana ait 7.4 büyüme oranı Türk ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterilyor. Bunda teşviklerin ve kredi garanti fonunun devreye sokulması etkili oldu. Mart ayı 15.6 milyarlık rakamla Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine ulaşmıştır. Enflasyonu ilk planda tek haneli rakamlara düşürülmesi konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir. Ekonomi konusunda görüş ayrılıkları olduğu konusunda ifadeler çıkıyor bunların söz konusu olmadığını ifade etmek isterim.

Kalın sanatçılarla birlikte yapılan karakol ziyaretinde selfie çeken askerle ilgili soruya da yanıt verdi. “Selfie çeken asker görevden alındı mı?” sorusuna cevap veren Kalın “Selfie çeken askerle ilgili bu insani bir tabloydu aslında. Bana gelen bir bilgi yok. Ama görevden alındığına dair bir bilgi ulaşmadı.” şeklinde konuştu.

Yılmaz Özdil: Ben ilk defa bir Genelkurmay Başkanı'na arkadan yaslanan asker gördüm  (İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ)

-Sayın cumhurbaşkanımız ekonomiyi yakından takip eden bir lider. Bunu yaparkan ilgili bakan ve kişilerle yakın temas içinde olmuştur. Bu yakın takıp ve ilgi neticesiyle  2017’de 7.4 büyüme yakaladık. Sayın cumhurbaşkanımız hiç bir zaman kapalı kapılar ardırda bir şey söyleyip dışarıda da farklı konuşan bir lider değildir. Farklı bir hadise yok. 2017’de bunun rakamlarını fazlasıyla gördük.

Kabine revizyonu söz konusu değil.

Konuşmasının soru cavap bölümünde Fox TV muhabirinin “Sayın Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddiası doğru mu” sorusuna Kalın, ‘Bize gelen böyle bir şey yok’ yanıtı verdi.

Etiketler :