Şelale yolunu kapattı: Kamulaşırsa açarız

Şelale yolunu kapattı: Kamulaşırsa açarız
Sinop'ta ‘Erfelek Tatlıca Şelaleleri’ yolu Ferdi Poyraz isimli yurttaşa ait olması nedeniyle mülk sahibi tarafından kullanıma kapatılıyor. Bu yıl da yol, Ferdi Poyraz tarafından kamulaştırma talebiyle iş makineleri ve toprak dökülerek ulaşıma kapatıldı.

Sinop’un en önemli turistik yerlerinden biri olan ‘Erfelek Tatlıca Şelaleleri’ yolu, Ferdi Poyraz Aslan tarafından özel mülk olduğu gerekçesiyle ve kamulaştırma talebiyle iş makineleri ve toprak dökülerek ulaşıma kapatıldı.

Yolu kapatan Aslan “Burası bizim kendi arsamız. Yaklaşık 15-20 yıldır Erfelek Tatlıca Şelalesi olarak biliniyor. Buralarda işletmeler var; bizim yollarımız kamulaşmadı, paralar ödenmedi. Biz de bunu vali beye bildirdik. Ama burası hakkında bir çözüm üretemedi. Şelalenin olduğu geçit bize ait. Burası bizim yerimiz. Geçen sene de kestik biz bu yolu. Erfelek belediye başkanımız, ilçe başkanımız geldi. Onların hatırları için biz burayı açmıştık ama bu sene çözüm bulamadık" dedi.

22.jpg

'Devlet kamulaştırırsa yolu açarız'

Şelalenin bir kişiye kiraya verildiğini söyleyen Ferdi Aslan, kendi mülklerinden para kazanıldığını ancak kendilerine bir ödeme yapılmadığını belirterek "Biz de bu sebepten dolayı yolu kestik. Biz başvuruları yaptık. ‘Buralar kamulaşmıyor’ dendi. Şelale para kazanıyor ama biz bir şey görmüyoruz. Burası dedelerimizin yeri. Biz görmüyorsak kimsenin de görmesine gerek yok. Devlet kamulaştırırsa o zaman yolu açarız. Diğer türlü biz yolu açmayız” ifadelerini kullandı.

'Yaşlı insanlar da görmek istiyor'

Erfelek Takım Şelaleleri’ni ziyaret eden bir vatandaş ise, “Biz arabamızı çektik yürüdük. Biz genciz. Yürürüz. Fakat yaşlı insanlar da görmek istiyor böyle doğal güzelliği. Ama imkanları yok yürüyemiyorlar. Onlar için yolun açılması gerekiyor” diye konuştu.

Şelaleyi ziyaret eden bir başka vatandaş da “Ben Ankara’dan geliyorum. Şelale işletmesini aradım, yolun açık olduğunu söylediler. Ona göre yola çıktık, geldim. Buraya kadar geldik, yolun kapalı olduğunu gördüm. Toplamda 16 kişiyiz yaklaşık yarım saattir yürüyoruz, yolda bir minibüsten rica ettik. Bu mağduriyetimize yetkililere özellikle belirtmek istiyoruz” dedi.

Kaynak:ANKA