Şehri ayağa kaldıran iddia! 'Uçak veya helikopter düşmedi'

Şehri ayağa kaldıran iddia! 'Uçak veya helikopter düşmedi'
Yalova’da eğitim uçağı düştü ihbarı üzerine acil durum ekipleri harekete geçti. Ancak olay yerinde karşılaşılan durum farklı çıktı.

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde akşam saatlerinde heyecan yaratan bir olay yaşandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen iki ayrı ihbar, bölgedeki acil durum ekiplerini seferber etti.

GERİLİM YÜKSELDİ

İlk olarak, Taşköprü beldesinde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı geldi. Bu ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

BEKLENMEDİK DURUM

Ekipler olay yerine ulaştığında Hava Meydan Komutanlığı ile irtibata geçildi. Komutanlık, herhangi bir uçak veya helikopterin düşmediğini doğruladı. Ekiplerin alanda yaptığı incelemede ise farklı bir manzarayla karşılaşıldı: bir çiftçi tarlasında kuru ot ve yaprak parçalarını yakıyordu.

YANLIŞ ALARM

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hava Meydan Komutanlığı'na bağlı uçakların bölgede dalış yaptığı sırada, ihbarcıların bu dumanı uçağın düştüğü sanısıyla ilişkilendirdiği belirtildi. İhbarcılar ise uçakların yere çakıldığını bizzat görmediklerini, sadece dumanı fark ettiklerini ifade etti. Böylece, heyecan yaratan ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Kaynak:AA