Seçim gecesi TRT ekranlarındaki o yazıyı hatırlattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Burada konuşan Özel, "CHP bu yüzyılda kimin için siyaset yaptığını bilerek, faturayı ödemesi gerekenlere ödetmek için bu yürüyüşü nasıl yapacağımızı mutabakatla belirleyip milletin önüne koyacağız. " dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Özel, şu mesajları verdi:

"Partilerin tüzükleri demokratik olmadan söylenecek sözlerin hiçbir önemi yok. Kurultay delegelerimiz sokağı duydu. Eğer CHP değişirse Türkiye değişecek söylemine destek verdiler.

Kurultaydan aldığımız güçle ve ortaya koyduğumuz büyük emekle 31 Mart seçimlerine gittik ve İstanbul'daki her üç belediyeden ikisini kazanan, bütün yıpratmalara rağmen büyükşehri büyük farkla kazanan, nüfus olarak Türkiye'nin yüzde 65'ini yöneteceğimiz seçim başarısını elde ettik.

FATURAYI ÖDEMESİ GEREKENLERE ÖDETECEĞİZ

Biz kurucu partiyiz diye devletin sahibi değiliz. Devleti 22 yıldır likayatsizce yönetenler, yıpratanlar, perişan edenler bir yanda dururken günü geldiğinde sanki her şeyin sorumlusu bizmişiz gibi kendilerini geri çekmelerine izin vermeyeceğiz.

Biz kendinden emin, milletine sahip çıkan bir anlayışla altı oktaki her ilkeyi bu çağda olması gerektiği gibi, geçmişini sahiplenip bugününe doğru yorumlayıp hep birlikte ilerleyeceğiz.

CHP bu yüzyılda kimin için siyaset yaptığını bilerek, faturayı ödemesi gerekenlere ödetmek için bu yürüyüşü nasıl yapacağımızı mutabakatla belirleyip milletin önüne koyacağız. "

Bizi başka tartışmalara çekmek istiyorlar. CHP, böldürecekler diye ortaya koydukları vatan için 100 yıl önce ne yaptıysa onu yapar. "

"ANKARA BİLDİRGESİ HAZIRLAYACAĞIZ"

Tüzük kurultayımız 4 Eylül'de başlayacak. Tüzüğümüzün son şeklini vereceğiz. 10 Nisan'dan bu yana mahallelerden, ilçelerden, illerden, STK'lardan, akademiden katkılar alıyoruz. Bir metnin iyi olması için ortak akılla yürütülmesi gerekir.

Tüzük kadar heyecanlandığımız bir diğer kısım ise 7-8 Eylül'de başlatacağımız program kurultayı toplantılarıdır. CHP'nin bu ülkeyi nasıl yöneteceğini tarif edecek programımızı hep birlikte şekillendireceğiz.

Halkın kendisiyle bir araya geleceğiz. CHP'nin iktidarında partimizden ne beklediklerini dinleyeceğiz. Ortak metin hazırlayacağız. Kurultayı bir kez daha çağırıp CHP'nin İkinci Yüzyıl programını ortaya çıkaracağız.

Bu sefer seçim akşamı sandıkların açılmasını beklerken umarım iyi sonuç gelir, aman bu sefer de kaybetmeyelim diye bir kaygıyı kimse hissetmeyecek.

Kararlı adımlarla yürüdüğümüz için 31 Mart'ta sandık görevlilerine, 'Seçim kaybetmedik, kötü haberler gelecek moralinizi bozmayın, sakın sandıkları terk etmeyin' mesajı atmadık. 'Birazdan çok güzel haberler alacaksınız, sakın görev yerinizi terk etmeyin, son tutanak teslim edilene kadar orada olun' mesajını attık.

Yarın bu ülkenin CHP'li bir cumhurbaşkanı olacak özgüveniyle, inancıyla, bu benim muhalefette yaptığım son görevdir diyerek gidecekler. Bu heyecanı duyanlarla yorulmayan bir yol yürüyeceğiz. "

Kaynak:AA