28 Ağustos 2024
İstanbul 27 °C
Halk TV Canlı Yayın

Sen misin seçimde oy vermeyen. Elmadağ treni kaldırıldı

Sen misin seçimde oy vermeyen. Elmadağ treni kaldırıldı
Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren Hattı, sadece 5 ay sonra TCDD tarafından “yeterli yolcu talebi” gerekçesiyle kapatılacak. CHP, hattın kapatılmasını seçim sonucu halkın iradesini cezalandırma olarak değerlendirirken, ulaşım sorunlarının artacağını belirtti.

Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren Hattı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sadece 10 gün önce hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "sözümüzü tuttuk" diyerek, 21 Mart’ta Elmadağ Tren İstasyonu’nda düzenlenen törenle hattın açılışını yapmış, hareket saatlerinin vatandaşların ihtiyaçlarına göre belirlendiğini belirtmişti. Açılışa, AK Parti Elmadağ Belediye Başkan adayı Eyyüp Tekiner de katılmıştı.

gthytuyt.png
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tren açılışında

Açılıştan 10 gün sonra yapılan yerel seçimde Elmadağ’da mevcut CHP’li Başkan Adem Barış Aşkın, yüzde 53.28 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Ancak, seçimin üzerinden 5 ay geçtikten sonra, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), “yeterli yolcu talebinin olmaması” gerekçesiyle 31 Ağustos itibarıyla seferleri durdurma kararı aldı.

"MİLLETİN İRADESİNİ CEZALANDIRACAKLAR"

ankara-elmadag-treni-aa-2202231.jpg

Hattın kapatılmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu’dan sert bir tepki geldi. Karasu, “Akıllarınca milletin iradesini cezalandıracaklar. Milletin vergileriyle yapılan hizmetler AKP’nin seçim kozu olmuş. Gerekirse günde 6 olan sefer sayısını azaltın. Hat kapatılınca 40-45 dakika olan ulaşım süresi, özel araçlarla karayoluna yığılacak ve trafik oluşacak” dedi.

Ankara-Elmadağ tren hattının seferlerinin 31 Ağustos’ta son bulacak olması, Elmadağ halkı tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Bu kararın iptali veya gelecekte yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceği ise zamanla belli olacak.

Kaynak:Haber Merkezi