'Sazan sarmalı' dosyasında verilen hapis cezalarını İstinaf Mahkemesi onadı

'Sazan sarmalı' dosyasında verilen hapis cezalarını İstinaf Mahkemesi onadı
Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın’ın da aralarında olduğu 33 sanıklı davada verilen cezaları İstinaf Mahkemesi onadı. ‘Sazan sarmalı’ adı verilen yöntemle onlarca kişi uygun fiyata araç satmakla dolandıran şebekeye verilen ve yüzlerce yıllık hapis cezası verilmişti. Onur Apaydın ile Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin de sanık olduğu bir diğer dava ise sürüyor.

Hatice AKSU

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi, Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya ilişkin incelemesini tamamladı. Geçen günlerde taraflara ulaşan İstinaf Mahkemesi'nin 63 sayfalık kararında, ilk derece mahkemesinin verdiği cezaların önemli bir bölümü onandı.

33 SANIK HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Aynı zamanda eski polis memuru da olan Onur Apaydın’ın yanı sıra Adem Genç, Eren Koç, Engin Çelik, Burhan Beltek, Cemil Durmuş, Durcan Çoban, Özay Çoban ve Fatih Duman’ın da aralarında olduğu 33 sanıklı davada karar karar bu yılın başında çıkmıştı.

309397.webp
Bahar ve Nihal Candan kardeşler.

HEM HAPİS HEP PARA CEZASI

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada örgüt lideri olmakla suçlanan Eren Koç'a 479 yıl ve 141 milyon TL, Nihal Candan'ın eski sevgilisi Onur Apaydın'a ise 459 yıl 7 ay ve yaklaşık 144 milyon TL ceza vermişti.

İlk derece mahkemesinin kararını inceleyen İstinaf, verilen cezaların önemli bir bölümünü onadı.

APAYDIN’IN DA OLDUĞU İKİNCİ BİR DAVA

Öte yandan, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin yanı sıra Onur Apaydın’ın da aralarında olduğu bir başka dava da dava ise sürüyor. Anılan davada da, sanıkları, sazan sarmalı yöntemi ile nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.

onur-apaydin-nihal-candan.jpg
Onur Apaydın tutuklandıktan sonra, Nihal Candan başka bir kişi ile evlendi.

Soruşturma sürecinde gözaltına alınan Nihal Candan, yaşadığı sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti. Anılan dosyada Dr. Refik Ersin Eroğlu ise, firari konumda.

Kaynak:halktv.com.tr