Saruhan Oluç: Muhalefet partisi olarak bizim görevimiz, sizin iktidar alanınızı daraltmaktır

HDP Milletvekili Saruhan Oluç bugün Meclis'te yaptığı konuşmada "Muhalefet partisi olarak bizim görevimiz, sizin iktidar alanınızı daraltmaktır." ifadelerini kullandı.

HDP'nin Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç bugün Meclis'teki konuşmasında eleştirilere cevap verdi. İşte konuşması:

"Biz bir siyasi parti olarak sizi eleştiriyoruz ve sizin iktidar alanınızı daraltmak için bir politik taktik uyguluyoruz. Bunu ne kadar eleştirirseniz eleştirin, bu taktiğimiz tuttu. Bunu doğru yaptık. Bunu ayıplayamazsınız, suçlayamazsınız. Bir siyasi parti olarak, muhalefet partisi olarak bizim görevimiz; sizi eleştirmektir, sizin iktidar alanınızı daraltmaktır, sizi doğru politikalara yöneltmektir. Bunun neresi suç oluyor? Neyini eleştiriyorsunuz? Beğenmeyebilirsiniz. Bu yerel seçimlerde yaptık, yine yapacağız. İstanbul, Antalya, Mersin, İzmir, Adana, Yalova, Ardahan, Aydın'da yaptık, biz bunu onurla yaptık. Seçmenlerimiz siyasi partimizin bu taktiği doğrultusunda davrandı ve oylarını öyle kullandı. Burada herhangi bir suçlama konusu olamaz. Muhalefet partisi olsanız siz de yaparsınız iktidar partisini değiştirmek için çeşitli taktikler."

Etiketler :