Sarıyer’de tarihi karakol alev alev yandı

Sarıyer’de eski topçu karakolu olarak bilinen 2 katlı binada yangın çıktı. Alev alev yanan binada hasar meydana gelirken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Büyükdere Mahallesi Topçu Karakolu Sokak’ta bulunan ve eski bir karakol olduğu öğrenilen iki katlı binada, saat 00.15 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

resim-2025-03-17-022035575.png

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ancak dar sokaklar ve hatalı park eden araçlar, itfaiye ekiplerinin bölgeye ulaşmasını zorlaştırdı.

Yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık "2 saat süren çalışmaların ardından" alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü. Yangının ardından bina kullanılamaz hale geldi.

resim-2025-03-17-022112797.png

'TARİH GİTTİ'

Yangını fark ederek ekiplere haber veren mahalle sakini "Tuğba Soydaner", olayla ilgili şunları söyledi:

"Biz alevleri gördük geldik, itfaiyeyi aradık. Zaten mahalleli de aramış. Burası 'Topçu Karakolu' olarak geçiyor. Bir dönem de okul olarak kullanıldı. Alevler binanın tamamını etkisi altına aldı, iç kısmı tamamen gitti, şu an sadece dış cephesi kaldı. Yazık yani, tarih gitti böylece."

resim-2025-03-17-070226805.png

Yangının çıkış sebebine ilişkin inceleme başlatıldı.

resim-2025-03-17-070345952.png

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)