Sanık Olmalıydı, Genel Müdür Oldu

Sanık Olmalıydı, Genel Müdür Oldu
8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen ve 25 kişinin ölümüne neden olan 'Çorlu Tren Kazası Faciası' sırasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü olarak görev yapan Veysi Kurt, facianın karar duruşmasına 6 gün kala yeniden TCDD Genel Müdürü olarak atandı.

8 Temmuz 2023 tarihinde Çorlu yakınlarında yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezinin kayması sonucu TCDD'ye ait trenin 5 vagonu devrilmiş ve kazada 25 kişi hayatını kaybederken, 317 kişi de yaralanmıştı.

Faciadan yaklaşık 1 yıl sonra TCDD Genel Müdürü görevinden alınan Veysi Kurt, Çorlu tren kazası davasında karar duruşmasına günler kala yeniden TCDD Genel Müdürü olarak atandı.

"SANIK OLMASI GEREKİRKEN GENEL MÜDÜR OLDU"

Kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel ve eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz, yıllardır sürdürdüğü hak arayışına karşın alınan bu karara isyan etti.

Veysi Kurt'un sanık olması gerekirken, genel müdürlüğe geri geldiğini belirten Öz, atamanın yapıldığı tarihin ise 29 Şubat'ta görülecek davaya günler kala yapılmasının bir tür 'dokunulmazlık' verme çabası olduğunu savundu.

Atama kararına ilişkin çarpıcı ifadeler kullanan Öz, "Bu liyakatsizlikle yönetilen bu kurumdan, başta Çorlu facialarının olmayacağının garantisini kimse veremiyor. Doğru bir yargılama yapılsaydı bu 6 yıl içerisinde, şu anda sanık olması gereken kişiler, ödül gibi makamlara getirilmemiş olacaktı. Bu kaza başka bir Avrupa ülkesinde olsaydı, olayın ertesi günü istifa etmesi ve hakkında karar verilene kadar beklemesi gereken insanlar, Türkiye'de hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebilir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :