Sanatçı Sümer Ezgü: Ne iktidarlar gördük

Sanatçı Sümer Ezgü: Ne iktidarlar gördük
Sümer Ezgü, verdiği röportajda sanatçıların siyasi açıklamalarını değerlendirirken eleştirilerde bulundu.

Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Sümer Ezgü, sanatçıların son dönemdeki siyasi açıklamalarını değerlendirdi.

Posta'dan Alev Gürsoy'a konuşan Sümer Ezgü, sanatçıların son dönemdeki siyasi açıklamalarını değerlendirirken “Biz ne iktidarlar ne muhalefetler gördük, hepsi geldi geçti. Ama sanat kaldı hep” dedi. Ezgü'nün açıklamaları şöyle:

"Sanatın siyasi duruşu olmaz, olmamalı da. Sandığa gider, oyumuzu atarız. Ama rengimizi belli edersek bizi sevenlere haksızlık etmiş oluruz. Sanat bir ışıktır ve daima ışıldamak zorundadır.

Sanatçı da o ışığı veren kişidir. Siyasiler savaş kararı alır, silahlar satılır, çocuklar ölür. Ama sanatçılar hep “Barış” der. Birilerinin yaşama hep güzel bir alternatif ve umut sunması gerekir. Bu sanattır, yok edemezsiniz. Bence bunlar hiç kimseye bir katkı sağlamıyor. Hangi taraf adına konuşuyorsa öbür taraf kin duymaya başlıyor. Kemikleştiriyor, ikiye ayırıyor. Kutuplaşma dediğimiz işte tam da bu. Biz sanat yaparız.

Doğrularımız sanatımızın içinde var zaten. İnsanlar o söylemleri sanatın içinden alır. İlle de bayraktar olmamız gerekmez. Çünkü bir gün o bayraktar olduğumuz akım duvara toslar ve sanat da önderliğini kaybeder. İlkeli sanat şart! Sanatçı kötülüğe muhaliftir, siyasete değil. Biz ne iktidarlar ne muhalefetler gördük, hepsi geldi geçti. Ama sanat kaldı hep."

Etiketler :