Samsun'da sağanak sele döndü: Ev ve iş yerlerini su bastı, yollar yarıldı, araçlar içine düştü, mahsur kalanlar yüzerek kurtuldu

Samsun'da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Birçok ev ve iş yerlerini su bastı, göle dönen Atatürk Bulvarı ulaşıma kapandı. Alt geçit suyla doldu, 4 kişi yüzerek kurtuldu, yol çöktü araçlar çukura düştü. Mahsur kalanlar botla kurtarıldı.

Kentte gece saatlerinde başlayan sabah saatlerinde ise şiddetini artıran sağanak nedeniyle rögarlar taştı, trafikte aksamalar yaşandı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, ağaçlar devrildi.

4.jpg

Oluşan su birikintilerini tahliye etmek için ekipler yoğun çaba harcadı.

samsunda-saganak-sele-yol-acti-caddeler-gole-dondu-4242-dhaphoto3.jpg

Saathane Meydanı, Gazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Belediyeevleri, İstasyon ve Kale mahallerinde yoğun su birikintileri oluştu.

5.jpg

Belediye ekipleri, şiddetli yağış sonrası tıkanan rögarları açmak ve yağmur suyunu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

samsunda-saganak-sele-yol-acti-caddeler-gole-dondu-4242-dhaphoto5.jpg

İlkadım ilçesinde, Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmaları yaptığı Doktor Kamil Caddesi'nde yolda çökme meydana geldi.

2-001.jpg

Yaklaşık 40 santimetre çöken yolda park halindeki araçlar zarar gördü.

Vatandaşlar araçlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor.

yeni-proje-1.jpg

Öte yandan, Samsun Sinop kara yolu Baruthane mevkisi ile Liman Mahallesi kavşağında araçlar su birikintilerinin içinde kaldı.

1-001.jpg

MAHSUR KALANLARI BOTLA KURTARDILAR

Sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Mahsur kalanlar botla kurtarıldı.

33.jpg

YÜZEREK KURTULDULAR

Suyla dolan alt geçitte otomobilde mahsur kalan 4 kişi yüzerek kurtuldu.

gkgkycpzekwnh-bacqeq-a.webp

Samsun-Ankara kara yolunda da kentin giriş ve çıkışlarında su birikintileri trafikte aksamaya neden oldu.

7.jpg

Su birikintileri nedeniyle kara yolunda uzun kuyruklar oluştu.

11.jpg

Kentteki çok sayıdaki alt geçit suyla doldu.

samsunda-saganak-sele-yol-acti-caddeler-gole-dondu-4242-dhaphoto10.jpg

MAHSUR KALAN 618 KİŞİ KURTARILDI

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) alınan bilgiye göre, AFAD'a bağlı Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinde mahsur kalan 500 mevsimlik tarım işçisini güvenli bölgeye aldı.

Kent genelinde ise 08.00 ile 11.30 saatleri arasında, sağanağın oluşturduğu su birikintilerinde mahsur kalan 118 vatandaşın da tahliyesi yapıldı.

1-003.jpg

BAŞKAN DEMİR: BU BÜYÜK BİR AFET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sel sonrası caddelerdeki suyu tahliye etmeye çalışırken, yamaçlardan gelen çöp ve toprağın tıkadığı mazgal ve kanalları da açtı.

samsunda-saganak-sele-yol-acti-caddeler-gole-dondu-4242-dhaphoto15.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Dünden bu yana yapılan uyarılar vardı. Metrekareye yoğun bir yağış düştü. Ekiplerimizle ilk andan itibaren sahada, gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu büyük bir afet. Afetin an az hasarla atlatılabilmesi adına tüm gücümüzle sahada olmayı sürdürüyoruz. Çok şükür can kaybımız yok. Hayatı hızlı bir şekilde normale döndürüyoruz" dedi.

dha-6b52ceab5d24e4f0f7788845fb4990a7-1.jpg

Kentte bütün yolların trafiğe açıldığını dile getiren Tavlı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

SAMSUN İÇİN YENİ UYARI

Yağışların bu gece de devam edeceğinin altını çizen Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Samsun'a, Samsunlu vatandaşlarımıza çok büyük geçmiş olsun. Bütün vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyorum. Bu akşamdan itibaren sabaha kadar yine Samsun'un merkez ve doğu bölgelerinde yağış bekliyoruz" dedi.

Kaynak:AA

Etiketler :