Samsun Atakum Belediye Başkanı Deveci: İspatlarlarsa Belediyeyi bırakırım

Samsun Atakum Belediye Başkanı Deveci: İspatlarlarsa Belediyeyi bırakırım
Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci hakkında çıkan "son kullanma tarihi geçmiş ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere verdikleri" iddialarına cevap verdi. halktv.com.tr'den gazeteci Berrak Güngör'e konuşan Deveci, "İspatlarlarsa Belediyeyi bırakırım" dedi.

Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği bir toplantıda Gıda Bankası’na yönelik açıklamalarında "Büyük marketlerin son kullanma tarihi bitmiş olan yiyeceklerini ve diğer ev ihtiyaçlarını gidip alıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz" sözlerini kullandığı duyulmuştu. Söz konusu videonun sosyal medyada tepki çekmesi ve AKP Samsun Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek'in de "Sözün bittiği yerdeyiz" ifadeleriyle paylaşım yapması ardından Deveci'den açıklama geldi.

Deveci, açıklamanın sehven yapıldığını ifade ederek, "Tam bir dil sürçmesi" yorumunu yaptı. Aynı zamanda avukat olan Deveci, "Böyle bir şey hem hukuken mümkün değil hem de Karadeniz'in en başarılı gıda bankasına bizler onca emek verdik. Benim bu dil sürçmem ne yazık ki bazılarının işine geldi. İfadelerin üzerine resmen çullanarak oradaki insanların iki yıllık emeklerini yok saydılar" diye konuştu.

'İnsanlık hali'

Söz konusu hatanın dil sürçmesi olduğunu vurgulayan Deveci, yanlış anlaşılmalar için üzgün olduğunu belirterek, "İnsani bir hata yaptım" ifadelerini kullandı. Son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerin alınmasının hukuken mümkün olmadığını yeniden hatırlatan Deveci, "Bir sistem tarafından takibi yapılan bir süreçten bahsediyoruz. Bizim marketimiz uluslararası denetim derneklerine de üye. Söz konusu dernekler de bahsettiğim sistem üzerinden zaten takiplerini gerçekleştiriyorlar" dedi.

'Kanıtlarlarsa bırakırım'

Öte yandan Deveci, "Bir anlık hatam sürü insanın emeği konusunda 'acaba' dedirtti. Bir kişi çıkıp da son kullanma tarihi geçmiş ürünleri verdiğimizi kanıtlarsa hemen bırakırım Belediye'yi" ifadelerini kullandı.

'Müşterilerimize bilgi veriyoruz'

Deveci son kullanma tarihi bitmiş olan değil yaklaşmakta olan ürünlerin tarihleri geçmeden tüketilmesini sağlayarak hem israfın önüne geçtiklerini hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürdüklerini belirterek, "Bir ürünün tarihinin tükenmesine 20-25 gün varsa örneğin, biz insanlara bu süre içerisinde tüketmeleri uyarısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı

'Yorucu ve gergin bir süreçten geçiyoruz'

Belediye olarak yorucu ve gergin bir dönemden geçtiklerini belirten Deveci, "Türkiye'nin en önde gelen gıda bankalarından birini kurduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Belediye bütçesinden tek kuruş para çıkmadan tamamen yardımlarla çok nitelikli işlere imza atıyoruz. Benim dilimin sürçmesi bu başarıların yok sayılmasına sebep olmamalı çok yorucu ve gergin bir dönemden geçiyoruz belediye olarak hatamın sebebi yorgunluktur" diye konuştu.