Sabah 'Ban'ın evinde yakalandı' dedi, Ankara Kuşu tweet attı

Sabah 'Ban'ın evinde yakalandı' dedi, Ankara Kuşu tweet attı
Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet iddiaları ile gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan eski THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban'ın ev hapsi kararına itiraz edildi. Ban, evinden gözaltına alındı. Ancak Sabah'ın haberine göre bu sırada evde bulunan Ankara Kuşu Twitter hesabının sahibi de emniyete götürüldü.

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet iddiaları ile gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan ve Peker'in yayınladığı video nedeniyle gözaltına alınan eski THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban'ın ev hapsi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Mahkeme Ban hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Karar sonrası yakalanan Ban, nöbetçi asliye ceza mahkemesine çıkarılacak.

Öte yandan Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu, Ankara Kuşu isimli hesabın sahibinin de Ünsal Ban'ın evinde yakalanarak gözaltına alındığını yazdı. Haberde "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı ardından Ban hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis ekipleri Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ile Ban'ı Ban'ın evinde yakaladı. Ekipler Yaşar ile Ban'ı gözaltına aldı" denildi.

Öte yandan Ankara Kuşu hesabından ise paylaşımlar yapılmaya devam edildi. Ankara Kuşu'nun 1 milyon takipçili hesabından gündeme dair tweetler atıldı.

ankara-kusu.jpg

'İfadelik bir şey olmadı'

Bu haberlerin ardından bir tweet paylaşan Ankara Kuşu, gözaltına alındığını doğruladı. Ünsal Ban'ı kaldığı otelde ziyaret ettiğini belirten Ankara Kuşu adlı hesaptan şu ifadeler kullanıldı:

Basında Ankara Kuşu yakalandı falan diye haberler çıkmış

Ünsal Ban’ı kaldığı otelde ziyaret ettim. O sırada polisler gelip Ban’a mahkeme kararıyla hakkında yakalama olduğunu söyledi. Birlikte olduğumuz için beni de aldılar İfadelik bir şey olmadı. Emniyetten ayrıldım.

Kaynak:halktv.com.tr