RTÜK'ten Halk TV'ye bir akılalmaz ceza daha

RTÜK'ten Halk TV'ye bir akılalmaz ceza daha
RTÜK, Halk TV programcısı Şirin Payzın'ın Sözüm Var programında Erdoğan'ın Akşener hakkındaki söylemlerine dair ''Kadına şiddet içeriyor'' demesinin yayıncılık ilkeleriyle uyuşmadığını belirterek kanalımıza ceza verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın İyi Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerinin kadına şiddet anlamına gelmediği gerekçesiyle Halk TV programcısı Şirin Payzın’ın eleştirilerinden dolayı kanalımıza yüzde 2 idari para cezası verdi. Karar oyçokluğuyla alındı.

 

Şirin Payzın, Sözüm Var programında, “Cumhurbaşkanı’nın çıkıp bir kadın siyasetçiye şimdilik az dövdüler ama ileride daha fazla da dövebilirler anlamında şiddeti ve dövmeyi önceleyen ve de yücelten bir tavır takınması İstanbul Sözleşmesi’nden de neden çıktığımızı anlatıyor… Kadına yönelik şiddettir bu açıklamalar” demişti.

 

RTÜK, Erdoğan'ın Akşener hakkındaki laflarının “cinsiyetçi/şiddeti azmettirici” olmadığını belirttiği kararında, “iki parti liderinin siyasi atışmalarından izleyicileri kadına şiddet konusuna yönlendirmenin yayın ilkesi ihlali olduğu” öne sürdü.