RTÜK'te Yükselen Bir Kariyer: Karı Koca Nasıl Zirveye Tırmandı?

RTÜK'te Yükselen Bir Kariyer: Karı Koca Nasıl Zirveye Tırmandı?
RTÜK'te sürpriz bir atama gerçekleşti. Bakan yardımcısının eşi, strateji daire başkanı oldu. İktidar ve eğitim dünyasından gelen bir isim, medya düzenleyicisinde kritik bir rol üstlendi.

Halktv programcısı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "Cemaatten daire başkanlığına..." başlıklı köşe yazısında dikkat çekici detaylar paylaştı. RTÜK'teki ilginç bir atamayı köşesine taşıyan Pehlivan, öğretmen bir eşin, siyasi bağlantılarıyla nasıl daire başkanı yapıldığını aktardı.

Pehlivan, "Kendisi sınıf öğretmeniydi. Eşi AKP milletvekiliydi" diye yazdı. Feyza Gizligider'in Nurcuların yayın organlarında yöneticilik ve yazarlık yaptığını belirtti. Pehlivan, "Eşi Pensilvanya’da Fethullah Gülen’le fotoğraf çektirdi" dedi.

Pehlivan, Feyza Gizligider'in yazdığı yüksek lisans tezinde Fethullahçıların yayın organı Zaman gazetesini övdüğünü belirtti. Eşi Ebubekir Gizligider'in tarım ve orman bakan yardımcısı olduğunu ekledi. "O öğretmenimiz RTÜK’te insan kaynakları ve eğitim daire başkan yardımcısı olmuş" vurgusunu yaptı.

MHP'Lİ ÜYE TOPLANTIDA YOKTU, OYLAMA EŞİT ÇIKTI

Bir ay önce RTÜK Üst Kurul toplantısına gündem dışı bir teklif geldiğini aktaran Pehlivan, "Bakan yardımcısının öğretmen eşini RTÜK’te daire başkanı yapalım!" teklifinin oylamaya sunulduğunu söyledi. MHP’li üyenin toplantıda olmaması nedeniyle oylamanın eşit çıktığını belirtti.

BASKI SONUCU ATAMA GERÇEKLEŞTİ

Pehlivan, iktidarın baskıyı artırdığını ve başkanın direnemediğini vurguladı. Aynı atamanın tekrar gündeme geldiğini söyledi. Sonuç olarak, "Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in öğretmen eşi Feyza Gizligider, RTÜK’te strateji geliştirme dairesi başkanı oldu" dedi.

ASSANGE SAYESİNDE NELERİ ÖĞRENDİK?

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın 1901 gün sonra özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Pehlivan, "Assange’ın bu esaretinin nedeni, 28 Kasım 2010’da yayımlanan 251 bin 287 ABD kriptosuydu" dedi. Barış Terkoğlu ile birlikte bu kriptoları esas alarak iki kitap yazdıklarını belirtti.

WIKILEAKS'İN ORTAYA ÇIKARDIKLARI

Pehlivan, WikiLeaks kriptolarından Türkiye’nin öğrendiği bazı içerikleri de aktardı: "Erdoğan’ın İsviçre bankalarında sekiz ayrı hesabının olduğu" iddiasının ABD Ankara Büyükelçiliği’ne iletildiğini belirtti. Erdoğan’ın bu iddiayı yalanladığını ve "Böyle bir şeyi ispat ettiğiniz anda ben bu makamda durmam" dediğini aktardı. Türk polisinin ABD Büyükelçiliği’ne Ergenekon soruşturması hakkında brifing verdiğini ve gözaltına alınacakların isimlerini önceden bildirdiğini söyledi.

TÜRK YETKİLİLERDEN ŞOK İTİRAFLAR

Pehlivan, Fethullahçı polislerin FBI’dan Gülen için "temiz raporu" istediğini belirtti. Abdullah Gül’ün cezaevindeki DEP’li milletvekillerine, "Allah rızası için lütfen hâkimlere hakaret etmeyi bırakın da sizi dışarı çıkarabilelim" dediğini aktardı. Aliyev’in Azerbaycan’daki Fethullahçılara karşı 2006’da yapmayı planladığı operasyonu, Erdoğan’ın engellediğini belirtti.