RTÜK üyesi İlhan Taşçı'dan Halk TV'ye verilen cezaya tepki: Hukukun artık hiçe sayıldığının bir göstergesidir

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün Halk TV'de verdiği 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezasını canlı yayında değerlendirdi.

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programına konuk olan Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.

CHP'nin RTÜK üyesi Gazeteci İlhan Taşçı, Halk TV'ye verilen cezayı Twitter'dan yaptığı açıklama ile duyurmuştu.

Taşçı, Halk TV Ana Haber'e bağlanarak cezayı işte böyle değerlendirdi;

Gazeteci kökenli bir üst kurul üyesi olarak basın özgürlüğüne bu kadar müdahale edilen bir dönemi ilk kez yaşıyorum. Bu karardan rahatsızlık duysak da hukuk çerçevesinde mücadelemizi sürdürmek, bizim boynumuzun borcu.Gelinen noktada, her hafta düzenli olarak böylesi cezaların verilmesi açıkcası hukukun artık hiçe sayıldığının bir göstergesidir. 

Baktığınız zaman bütün kıyamet, CHP'li bir İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun bir cümlesinden çıkartılıyor. Söylediği cümlenin özeti şu, "Bu iktidarın gitmekte olduğunu görüyorum."  Bir muhalefet partisinin il başkanı, bir iktidarın gitmesini temenni etmekten daha doğal ne olabilir? Zaten muhalefetin varlık sebebi bu. Mücadelesinin sebebi bu. Elbetteki mevcut iktidarın yerine kendisi gelecek ki iktidarı eleştirdiği kısmı kendi görüşüne göre yeniden forma sokacak. Kaftancıoğlu, 'rejim değişecek' demiş. Bunu söyleyenlere tek bir cümle ile şunu söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılında rejimi değişmiştir ve bu bir anayasa ile refarandum yapılmış, değişiklik gerçekleşmiştir. Bu rejimi değiştirenler bile yeni sistemin aksaklıkları olduğunu kabul ediyorlar zaten. Rejimi değiştirmiş olanların bile rahatsız olduğu bir yapıdan ana muhalefet partisi il başkanının rahatsız olmasından kim rahatsız oluyor anlamış değilim.

Ayrıca şunu söylemek gerekir ki, RTÜK'ün işlevi niyet okumak olamaz. Bir anayasal bir kuruluz, kendi özel yasası ile televizyonları denetleyen bir kuruluz. RTÜK, işi gücü bırakmış saraydan gelen bir işareti emir kabul ederek, mevcut iktidara farklı bir bakış açısı gerektiren kuruluşları bir anlamda hizaya getirmeye çalışıyor. RTÜK'ün izlemiş olduğu yol, Türkiye demokrasisi açısından kaygı vericidir. Basın özgürlüğünü bir yere götürmek şöyle dursun edinilmiş kazanımlarının kaybetmesine neden olacak bir yöntemdir.


 

Etiketler :