Reza Zarrab duruşmasında 17/25 ve “başka” tapeler şoku

Reza Zarrab duruşmasında 17/25 ve “başka” tapeler şoku
Reza Zarrab’ın 27 kasımda yapılacak jürili duruşma öncesi yapılan son ara duruşmasında damgayı 17/25 Aralık ve belki de daha başka tapeler vurdu.

Reza Zarrab’ın 27 kasımda yapılacak jürili duruşma öncesi yapılan son ara duruşmasında damgayı 17/25 Aralık ve belki de daha başka tapeler vurdu.

Hürriyet’in  New York temsilcisi Razi Canikligil CNN Türk canlı yayınına bağlanarak, yargıcın 17-25 Aralık tapelerinin mahkemede dinlenmesine karar verdiğini söyledi. Canikligil’in bildirdiğine göre ayrıca 2014’ten sonra yapılmış başka tapeler de mahkemede sunulacak. Ayrıca bu tapeleri kaydeden şahıslar da mahkemede dinlenecek. Canikligil’e göre bu şahısların ABD’li mi yoksa Türk mü olduğu da duruşmada belirtilmemiş

Bu durumda 17/25 Aralık dışındaki bu sözü edilen dinlemeleri kimin yaptığı gündeme oturdu. Kimi çevreler FBI’ın bu dinlemeleri yapmış olabileceğini düşünüyor. Ayrıca bugünkü duruşmada Hakan Atilla'nın avukatlarının itirazları sonrasında hakim, Türkiye ile FETÖ arasındaki yaşananları mahkemeye anlatması için bilirkişi tayin edilmesine karar verdi.

Bu arada Türkiye iki kere nota vermiş olmasına rağmen ABD makamları Zarrab’ın nerede olduğuyla ilgili sadece muğlak bilgiler veriyor ve sağlığının yerinde olduğunu söylüyor. Zarrab’ın itirafçı olup olmadığı ve bu sürpriz tanıkların kim olduğu önümüzdeki duruşmalarda zorunlu olarak ortaya çıkacak. Fakat bu duruşmada üstelik Zarrab’ın gelecek duruşmaya da katılmama ihtimali ortaya çıktı.

REZA ZARRAB 27 KASIM DURUŞMASINA DA KATILMAYABİLİR

Bugünkü duruşmada özellikle diğer sanıkların en çok merak ettikleri konulardan biri de  “27 kasımda yapılacak asıl duruşmaya Reza Zarrab katılacak mı?” sorusuydu. Bu soruyu  Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarından biri sordu ve fakat yargıç ilginç bir şekilde cevap vermeyi reddetti. Yargıç Richard Berman, “Yargıç olmanın avantajlarından biri de şahit ya da avukatların sorularına cevap vermek zorunda olmayışınızdır” dedi. Bu cevapla Zarrab’ın nerede olduğu ve gelecek duruşmada bulunup bulunmayacağı da esrarını korumuş oldu. Tabi, ABD ile işbirliği yapıp yapmadığı da...

Etiketler :