Rektör Sözünü Tutmadı, İşçilerden Eylem Kararı

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şubesi üyeleri, toplu iş sözleşmesinden kaynaklı geriye dönük alacaklarının ödenmesi için yeniden eyleme başladı.

Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi üye işçileri, toplu iş sözleşmesinden (TİS) doğan alacaklarının ödenmesi için ağustos ayında beş gün boyunca yaptıkları eyleme, başhekimliğin ücretlerin ödeneceğini söylemesinin ardından son vermişti.

whatsapp-image-2020-03-23-at-10-00-59.jpeg

İşçiler, kendilerine vaat edilen zaman içerisinde ücretlerinin ödenmediğini belirterek bugün eylemlerine tekrar başladı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir araya gelen işçilere, Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcıları Adem Sarıçoban ve Süleyman Turgut da destek verdi.

04547cb4-f531-407d-a877-723313fe5b31-w.jpeg

Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı Adem Sarıçoban, okulların açıldığı ilk günde çocuklarını okula annesiz babasız yolladıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Eğitim masrafları çok fazla. Buradaki kardeşin hiçbiri çocuklar kırtasiye yardımı yapamadı. Bildiğiniz gibi biz geçen ay sonu hastane sekiz günlük eylem yaptık. Neden bu eylemi yaptık? Kamu Çerçevesi Protokolü (KÇP)'den doğal farklarımızın ödenmesi için eylemi yaptık. Ama maalesef üniversite yetkilileri söz vermesine rağmen bizim ödemelerimizi yapmadılar. Ay sonuna kadar sayın rektör hoca ve rektör yardımcısı bu ödemelerin yapılacağını söylemesine rağmen ödeme olmadı. Daha sonra tekrar bir görüşme yaptık. Eylül'ün ilk haftası rektör hoca ‘ben garanti veriyorum bu parayı ödeyeceğim’ dedi. Ama maalesef ki şu ana kadar yatan bir para yok. O yüzden bizler de eylemi buraya taşımaya karar verdik. Bin 890 işçinin hakkını verin.”

Kaynak:ANKA

Etiketler :