Rektör Kızılay'a TBB'den kınama geldi

Rektör Kızılay'a TBB'den kınama geldi
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın, hekimlik andında ‘Cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılmayacağına’ dair ifadeyi 'sapkınca' bularak değiştirmek istemesinin ardından, Türk Tabipleri Birliği "Rektör hakkında soruşturma açılması için girişimlerde bulunacağımızı bildiriyoruz" duyurusunda bulundu.

Bir gazeteye açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hekimlik andında yer alan ‘Cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılmayacağına' ifadesini değiştirmeye yönelik çalışmaları olduğunu açıkladı. Kızılay'ın toplum ve aile değerlerini korumak adına yemin metinlerinin üniversite senatosunun onayından geçtikten sonra mezun öğrencilere okutulacağını ve yemine ‘ideolojik’ düşüncelerin içine sokulmasını engelleyeceklerini açıkladı.

TTB: Soruşturma için girişimlerde bulunacağız

Türk Tabipleri Birliği (TTB), rektör Ahmet Kızılay hakkında soruşturma açılması için girişmelerde bulunacaklarını duyurdu. TTB'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

İnönü Üniversitesi Rektörü’nün evrensel Hekimlik Andı’nı ‘sapkınlık’ diyerek değiştirme niyetini öğrenmiş bulunuyoruz. Hekimliğin evrensel ve etik değerleriyle bağdaşmayan bu sözleri kınıyor ve rektör hakkında soruşturma açılması için girişimlerde bulunacağımızı bildiriyoruz.

Sakarya Üniversitesi’nde Hekimlik Andı’na sansür uygulanmıştı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fakülteden mezun olan genç hekimlere Hekimlik andından cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı çıkartılarak yemin ettirilmek istendiği ileri sürülmüştü. Öğrencilerin eksik metni okumayı reddetmesi üzerine rektörlük, törende yemini okutmaktan vazgeçmişti.