Reklam panolarının paralarını ödemedi! MHP’li eski başkana CHP icra takibi başlattı

Reklam panolarının paralarını ödemedi! MHP’li eski başkana CHP icra takibi başlattı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, seçim süreci boyunca reklam panolarının ve billboardların ücretsiz kullanıldığı iddiasıyla MHP’li eski başkan Cengiz Ergün hakkında icra takibi başlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerine giden süreçte; belediyeye ait megalight, tek ve çift yön led, lcd, billboard, clp gibi reklam alanlarını ücretsiz bir biçimde kullandığı iddiası ile eski başkan Cengiz Ergün hakkında icra takibi başlattı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, icra takibinin eski başkan döneminde gerçekleştirilen bazı belediye projelerindeki mali usulsüzlükler ve ödenmemiş borçlar sebebiyle de gündeme geldiği ifade edildi. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Manisa’nın hakkını Manisalılara teslim edeceğiz. Sürecin adaletli bir şekilde ilerlemesi için tüm hukuki yolları sonuna kadar kullanacağız. Belediyenin kaynakları yeniden halkın hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı.

cengiz-ergun.webp

Belediyeden gerçekleştirilen açıklamada, "Eski belediye başkanı Cengiz Ergün’ün, normal bir vatandaş gibi belediye gelirleri tarifesi ile belirlenen ücreti ödemek suretiyle belediye reklam mecralarını kullanması gerekirken, hem partisinin hem de kendisinin seçim reklamlarını ücret ödemeden belediye reklam meralarında yapmasının siyasi etiğe ne kadar uygun olduğu Manisa kamuoyunda takdirindedir" ifadelerine yer verildi.

Manisa Aktif Haber’in aktardığına göre ise Cengiz Ergün’ün bu uygulaması sebebiyle meydana gelen kamu zararının tahsili için 1 Milyon 53 bin 270 TL KDV dahil bedelle gerekli yasal icra takibinin başlatıldığı belirtildi.

Kaynak:Cumhuriyet

Etiketler :