Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili adli tıp raporları ortaya çıktı!

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili adli tıp raporları ortaya çıktı!
Artı Gerçek, Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili adli tıp raporlarına ulaştı. Raporlar savcılığın 'yüksekten düşme' iddiasının aksine trafik kazasına işaret ediyor.

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümü, babası Şaban Vatan’ın çabasıyla yeniden gündeme geldi.

Rabia Naz'ın intihar ettiği ileri sürülmüş, ancak baba Şaban Vatan kuşkulu bulduğu olayın peşini bırakmamıştı. Baba Vatan kızının trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiğini, AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını savunmuştu.

Son 2 günde sosyal medyada Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılması için ‘RabiaNazaNeOldu?’ etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı. Sosyal medyadaki tepkiler üzerine yetkililer ve siyasetçilerden olayla ilgili üst üste açıklamalar gelmeye devam ediyor. Açıklamalarda baba Vatan ve haberi yapanlara yönelik suçlamalar dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili son açıklamayı bugün Giresun Başsavcılığı yaptı. Bir kez daha 'intihar' iddiasına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere başvuruldu: Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporlarda 'ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması neticesinde meydana gelmiş olabileceği' yönünde mütalaa verilmiştir. Soruşturma kapsamında birçok kişi dinlenmiş, olay mahallinde keşif icra edilerek bilirkişi incelemesi yaptırılmıştır. Küçük Rabia'nın ölümüyle ilgili intihar ve yüksekten düşme dahil her türlü ihtimal titizlikle araştırmaya devam edilmekte olup, yargı delillere ve oluşacak vicdani kanaatine dayalı olarak kararını verecektir.

Yüksekten düşme yok

Artı Gerçek’in ulaştığı 2 farklı otopsi raporunda ise başsavcılığın açıkladığı 'ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması’ ifadelerinin yer almadığı görüldü.

Rabia Naz’ın ölümünden bir gün sonra (13.04.2018) Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi raporu şu bilgileri içeriyor: Kişinin ölümünün genel beden travmasına bağlı omur, kalça ve etraf kemik kırıklarıyla birlikte iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği kanaatini bildirir rapordur...

Savcılığın açıklamasındaki ‘yüksekten düşme’ ifadesinin raporda yer almadığı görülüyor. Ulaştığımız adli tıp uzmanları genel beden travmasının yüksekten düşmeye eşit olmadığına dikkat çekiyor.

İlk otopsi raporunun ardından baba Şaban Vatan'ın detaylı inceleme için başvurduğu Hacettepe Üniversitesi’nin raporunda da 'ölüm nedeninin trafik kazası olabileceği' kanaatine varıldığı görülüyor.

Hacettepe Üniversitesi tarafından 17.09.2018 tarihinde verilen Adli Tıp Kurulu raporu şu şekilde: Literatür incelemesi ve tıbbi değerlendirme kısımlarında belirtilen nedenlerden dolayı Rabia Naz Vatan’da saptanan ve ölü muayene tutanağı ve otopsi raporunda belirtilen bulguların trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatini bildirir adli tıp kurumu raporudur...

Baba Vatan: Ak Parti üyesiydik, kızımızın ölümünden sonra istifa ettik

Olayın ardından açıklama yapan AKP Giresun Milletvekili ve MKYK üyesi Nurettin Canikli, baba Şaban Vatan’ın kendisine yönelttiği olayın üstüne örttüğü yönündeki iddiaları "Siyasi hesaplaşma olduğunu düşünüyorum" diyerek cevaplamıştı. Canikli şu iddialarda bulunmuştu:

Yani bu olay olalı ne kadar olmuş; yaklaşık bir yıl. Bizim ismimiz 15-20 gündür gündemde. Daha önce yok, ben daha önce rastlamadım, olsa haberimiz olurdu. Bunun da belediye başkan son adayların belirlenmesi süreciyle yakından bağlantılı olduğunu düşünüyorum. (…) Siyasi bir hesaplaşma olduğunu düşünüyorum ben. Ama arkasında kimin olduğunu da ortaya çıkaracağız.

Artı Gerçek’e konuşan baba Vatan, AKP’li Canikli’ye şöyle cevap verdi: Ben ve eşim AK Parti üyesiydik, AK Parti için çalışıyorduk. Eşim Eynesil’de AK Parti genel sekreteriydi. Olaydan sonra istifa ettik. Canikli’nin kızımızın ölümüyle ilgili davranışlarını görünce ve kızımızın ölümü soruşturulurken takınılan tavırdan dolayı ilişkimizi kestik.

İçişleri Bakanlığı görüşme talep etti

Baba Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisinden görüşme talep ettiğini, görüşmenin yarın Ankara’da yapılacağını söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :