Rabia Naz anısına hazırlanan belgesel yayınlandı

Giresun’un Eynesil ilçesinde 5 yıl önce şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan (11) anısına hazırlanan ‘Yokluk’ adlı belgesel YouTube’da yayınlandı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 5 yıl önce şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan (11) anısına hazırlanan ‘Yokluk’ adlı belgesel YouTube’da yayınlandı. Belgeselin yönetmenliğini gazeteci Kutlu Esendemir üstlendi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü ve babası Şaban Vatan'ın zorlu adalet mücadelesini anlatan ‘Yokluk’ isimli belgesel Youtube üzerinden yayınlandı.

Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin karanlıkta kalan kısımların irdelendiği belgeselde dosyadaki detaylara da yer veriliyor. Belgeselde baba Şaban Vatan'ın kızının şüpheli ölümünün araştırılması için sarfettiği çaba, adalet arayışı ve şu ana kadar kadar yaşanan tüm süreç detaylarıyla anlatılıyor.

Ne olmuştu?

Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesindeki evlerinin önünde yaralı halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz'ın ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu raporunda "genel beden travmasına bağlı omur, pelvis ve ekstremite kemik kırıkları ve gelişen komplikasyonlar" olarak yer aldı ve vücudundaki yaralanmaların "çatıdan düşmeyle mümkün olduğu" ifade edildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ve kızının ölümüne neden olan aracı da Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia etti.

Etiketler :