Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı: 'Yarın sabah saatlerinde...'

Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı: 'Yarın sabah saatlerinde...'
Türkiye yağışsız, sıcakların kavurduğu bir yaz geçirdi. Eylül ayının gelmesiyle 'Yağışlar başlayacak mı' sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak? İstanbul'da yağış bekleniyor mu? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Yarın sabah saatlerinde İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki ilçelerde çok kuvvetli yağış olabilir" dedi.

Türkiye yağışsız, aşırı sıcakların kavurduğu bir yaz mevsimi geçirdi, Eylül ayının başlamasıyla Meteoroloji’den yağış haberi geldi. Bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarılarla yağış uyarısı yapıldı. Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Peki yağış hangi illerimizde görülecek? Canlı yayında uyarılarda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Ankara, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Kastamonu civarlarında yağış tehlikesi devam ediyor. Antalya, Isparta, Afyon, Muğla’nın güney kısımları ve iç kısımlarında Fethiye buna dahil olmak üzere aşırı yağışlar görülebilir. Bunun dışında Türkiye’de sıcaklıklar çok fazla değişmeyecek, ortalama civarında devam edecek. Yarın sabah saatlerinde İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki ilçelerde çok kuvvetli yağış olabilir” dedi.

Önümüzdeki günlerde Ege bölgesinde de yağış bekleniyor. Şen, “Erdek, Çanakkale, Balıkesir, Marmara Adası gibi bölgelerde kuvvetli yağış var, yarın yine İzmir dahil olmak üzere İzmir’in kuzeyindeki kıyı Ege’de yağış kuvveti görünüyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :