Prof. Dr. Naci Görür'ün 'Kanal İstanbul' isyanı: İstanbul deprem bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür'ün 'Kanal İstanbul' isyanı: İstanbul deprem bekliyor
Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul projesinin geçtiği alanların depremi tetikleyebileceğini belirterek "Neden İstanbul’u depreme hazırlayıp da bu insanların can güvenliğini noktasında yatırım yapmıyorsunuz? İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak" dedi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nin eski başkanı ve 1999-2014 döneminde deprem araştırmalarında görev alan Prof. Dr. Naci Görür, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevapladı, bir kez daha Kanal İstanbul Projesi'ne tepkisini yineledi.

'Neden can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz' 

"Kimse bu ülkenin geleceğine kendi fikri ve ekibiyle karar veremez" ifadelerini kullanan Görür, "Bu kadar riskli bir projeyi yapmak yerine... İstanbul deprem bekliyor yüzbinlerce insanın can güvenliği yok. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" diye sordu.

Yüz binlerce insanın can güvenliği yok.

Sputnik'te yer alan habere göre Görür, şunları kaydetti: "Bu ülkenin geleceğine kendi fikriyle kendi ekibiyle karar veremez. Benim çoluk çocuğum torunlarım burada yaşayacak. İnsanlarım yaşayacak. İstanbul deprem bekliyor. Yüz binlerce insanın can güvenliği yok. Haykırmaktan sesim kesildi. Sadece ben değil, bütün bilim insanlarının.

'İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak'

Neden İstanbul’u depreme hazırlayıp da bu insanların can güvenliğini noktasında yatırım yapmıyorsunuz? Neden bu ülkenin en zorlu ekonomik şartlarında böyle riskli, getirisi de az olan bu projeye yöneliyorsunuz? İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak."

 

Etiketler :